Antena Căutare

Alocațiile copiilor se vor mări de la 1 februarie. Câți bani urmează să primească cei mici

Veşti bune pentru părinţi şi copii! De la 1 februarie, alocațiile cresc cu 20 de procente, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Alocațiile se măresc Galerie
Alocațiile copiilor se vor mări de la 1 februarie. Câți bani urmează să primească cei mici | shutterstock

Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi astfel 214 lei pe lună iar pentru cei până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021. Potrivit ministrului muncii nu este însă o certitudine. Revenim cu mai multe informaţii pe acest subiect ora viitoare, potrivit Observator.

Alocațiile copiilor se măresc cu 20%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citește și: Când începe să se administreze vaccinul Moderna, în România. La câte zile se va face doza de rapel și care sunt persoanele vizate

O nouă lege a pensiilor. Va începe reclaclularea

Peste 5 milioane de dosare de pensii vor fi recalculate, spune Ralua Turcan. Termenul limita este de 18 luni. Ultima recalculare s-a făcut între 2005 și 2010 și au fost atunci analizate doar un milion de dosare, ceea ce înseamnă că mai multe pensii vor crește.

Este un prim pas pentru ceea ce va fi noua lege a pensiilor în care va fi specificată formula de calcul a pensiilor bazată pe diferiți indicatori precum vechimea, grupele de muncă, veniturile și perioadele necontributive.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Practic, până la acel moment pensiile se vor da în baza legii 127, dată de PSD și modificată de PNL, ea va fi prorogată până când nouă lege va fi gata. Cât despre majorarea pensiilor anul acesta, ministrul Muncii nu a spus exact cu cât se vor mări, ci că majorarea ar putea să fie ori indexată la rată inflației, adică cu 3%, ori indexată la rată inflației plus 50% din câștigul salarial mediu brut, ceea ce ar ajunge la un procent de aproximativ 8%.

Acestea ar fi cele două formule de calcul însă, răspunsul final va veni abia după ce se va cunoaște bugetul. Cât despre un răspuns concret cu privire la cât ar trebui să fie o pensie pentru un trăi decent, ministrul Muncii, nu s-a hazardat să răspundă.

Când începe să se administreze vaccinul Moderna, în România. La câte zile se va face doza de rapel și care sunt persoane... Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la începutul anului pe eJobs.ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x