Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

ANM, informare meteo de caniculă în România! Câte grade sunt azi

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) o informare meteorologică de caniculă în România. Valul de caniculă a cuprins însă toată Europa, iar meteorologii estimează că temperaturile ar putea creşte cu până la 17 grade peste medie până la sfârşitul acestei săptămâni.​ Câte grade sunt așteptate în România și care sunt orele la care nu trebuie să te expui razelor solare.

informare meteo canicula

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) o informare meteorologică de caniculă în România. Valul de caniculă a cuprins însă toată Europa, iar meteorologii estimează că temperaturile ar putea creşte cu până la 17 grade peste medie până la sfârşitul acestei săptămâni.​ Câte grade sunt așteptate în România și care sunt orele la care nu trebuie să te expui razelor solare.

ANM, informare meteo de caniculă: Joi (27 iunie), vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de joi. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…20 de grade, anunță meteorologii INMH.

Caniculă în România. Câte grade sunt la București

Vremea în București, azi, va deveni caniculară, temperaturile maxime vor depăși 35 de grade C. Vântul va sufla în rafale de 35 km/h, iar minima nopții va atinge 20°C. Vineri temperaturile scad până la 29 grade C și sunt așteptate furtuni cu fulgere.

Și la munte va fi foarte cald astăzi, temperaturile încadrându-se între 31 grade C și 18 grade.

Vremea la mare va aduce azi temperaturi ce se vor încadra între max: 33˚C — min: 24˚C +.

Caniculă în toată Europa

Un val de caniculă african face ca Europa să se topească la soare. Este un val de căldură fără precedent pentru această perioadă a verii, spun experţii. Temperaturile ar putea creşte cu până la 17 grade peste medie până la sfârşitul acestei săptămâni. State precum Franţa, Germania, Belgia, Austria, Polonia şi Cehia dau în clocot. În Spania, umiditatea mare din aer va face ca temperatura resimțită să fie de 47 de grade Celsius.

Cele mai periculoase ore la care nu trebuie să ne expunem razelor solare sunt orele 10.00-16.00 -, fără protecţie adecvată şi articole de îmbrăcăminte care să acopere pielea. Arsurile solare frecvente.

De asemenea, hidratarea și alimentație sunt foarte importantă în ziele caniculare. Hidratarea corespunzătoare și evitarea mâncărurilor grase pot reduce din disconfortul pe care organismul nostru îl resimte în zilele toride de vară.

Citește și:

ANM, vremea pe următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo: val de caniculă

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro