Antena Căutare

Atenție, români! Cum scapi de plata unor impozite! Ce trebuie să faci

Vestea uriașă pentru numeroși români, după ce autoritățile au anunțat că există de acum o metodă prin care românii pot scăpa de anumite impozite! Ce trebuie să faci?

Vestea uriașă pentru numeroși români, după ce autoritățile au anunțat că există de acum o metodă prin care românii pot scăpa de anumite impozite! Ce trebuie să faci?

Cine se uneşte nu mai plăteşte impozit pe clădiri şi terenuri agricole. Este promisiunea statului pentru fermierii care vând cel puţin jumătate din recoltă prin cooperative. Totuşi, puţini agricultori vor să se asocieze, de teamă că vor fi obligaţi să scadă preţul la fructe şi legume. Preferă să vândă mai scump, pe cont propriu.

Cooperativa agricolă din Colibaşi, judeţul Giurgiu, livrează zilnic în supermarketuri 2-3 camioane de salată, cartofi, ridichi şi alte legume. Pentru cei 200 de membri, scutirea de la plata impozitului pe teren ar însemna o economisire anuală de circa 50 de lei de persoană.

Cine se uneşte nu mai plăteşte nici impozit pe profit sau venit, conform unei alte iniţiative, care aşteaptă să intre în vigoare. Însă nu taxele sunt cea mai mare problemă, spun legumicultorii, ci faptul că nu au unde să îşi vândă marfa. S-ar asocia doar dacă astfel ar intra mai uşor în magazine, informează cei de la observator.tv.

Totuşi, cei mai mulţi agricultori preferă să vândă pe cont propriu în piaţă, unde stabilesc singuri preţurile. Aşa se face că, din cele peste o mie de cooperative agricole înregistrate în România, mai puţin de un sfert funcţionează.

Deocamdată, ordinul prin care fermierii ar urma să fie scutiţi de la plata impozitului pe clădirile de uz agricol şi pe terenuri se află în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Video. Cascadorii râsului la Constanța! Doi hoți de cauciucuri auto au fost filmați când se chinuiau să fugă cu anvelope... Ziua Femeii 2019. Cum sărbătorește Google Doodle femeia în România și în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x