Antena Căutare

Atenționare de călătorie emisă de MAE. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Grecia în următoarea perioadă

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. Turiștii români care merg în această țară trebuie să știe că de joi până duminică sunt în vigoare avertizări de caniculă și de risc de incendii de vegetație.

Colaj cu peisaj din Grecia
Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Caniculă şi risc ridicat de incendii de vegetaţie în Grecia | Shutterstock

MAE anunță că temperaturile pot ajunge până la 42 de grade în intervalul 18-21 august în Grecia, destinația preferată a românilor pe timp de vară, potrivit mae.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național grec de Meteorologie (EMY) a emis, pentru perioada 18-21 august 2022, pe întreg teritoriul elen, o avertizare meteo de caniculă, cu temperaturi care pot atinge valoarea de 42 de grade Celsius”, se arată în anunțul MAE.

Citește și: Notă de plată uriașă în Grecia pentru o duzină de stridii și patru băuturi. Cât a plătit un cuplu pentru o oră la terasă

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Caniculă şi risc ridicat de incendii de vegetaţie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că în contextul caniculei a crescut și riscul apariției incendiilor de vegetație.

Citește și: La ce folosesc hoții mașinile pe care le fură de la turiștii veniți în Grecia. Răspunsurile poliției elene

„În context, autoritățile elene au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile mai ridicate cu 4-7 grade Celsius față de media normală în această perioadă a anului, gradul foarte scăzut de umiditate (sub 10%) al combustibililor naturali (ex: crengi / vegetație / frunze / ace de pin uscate) și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare din cauza vântului care va înregistra în această perioadă viteze de peste 60 kilometri/oră”, se arată în comunicatul emis de MAE.

Citește și: Clipe de panică pentru turiștii de pe o insula din Grecia, care susțin că au văzut un rechin aproape de țărm. Imaginile surprinse

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citește și: Stațiunea din Grecia în care te simți ca în Maldive. Să închiriezi un bungalow e mai ieftin decât un weekend pe litoralul românesc

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, mai precizează reprezentanții MAE.

Rezultate Loto 18 august 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Un pui de leu era crescut de o familie din Rădăuți cu biberonul. Cum a ajuns animalul sălbatic în curte și unde era ținu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x