Elevii ar putea repeta anul școlar. Raluca Țurcan a făcut anunțul: ”E un scenariu posibil, luat în calcul de autorități!”

Repetarea anului școlar este o variantă luată în calcul de autorități în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul Raluca Țurcan.

Elevii ar putea repeta anul școlar. Raluca Țurcan a făcut anunțul: ”E un scenariu posibil, luat în calcul de autorități!”

Conform acesteia, autoritățile iau în calcul trei scenarii, iar unul dintre ele este repetarea anului școlar.

„Sunt trei cazuri posibile, din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul scolar sa continue si evaluarile sa fie asa cum au fost prevazut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru ca deja se prefigureaza inchiderea scolilor peste perioada anuntat. Al doilea ar fi amanarea evaluarilor. Al treilea ar fi cel al repetarii anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum sa spunem care e solutia. Preferam sa urmarim in fiecare zi cum se preda copiilor prin metoda online. Toate scenariile sunt posibile, nu exista o tara unde sa nu fie luate in condiderare toate scenariile”, a declarat Turcan, potrivit știripesurse.ro.

Mărturiile unei jurnaliste din Wuhan: Ce măsură a stopat COVID-19 în China. De două săptămâni nu s- a mai raportat nicio îmbolnăvire

Monica Anisie dădea asigurări că acest lucru nu se va întâmpla

Ministrul Educației, Monica Anisie, le dădea asigurări elevilor și studenților că nu vor repeta anul școlar sau universitar. Cursurile vor rămâne suspendate până când siguranța și sănătatea copiilor nu vor mai fi puse în pericol, a spus Anisie la Digi24.

„Fac un apel la calm. Nu se pune sub nicio formă problema înghețării anului școlar, elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau universitar. Îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze doar din surse oficiale”, a spus Monica Anisie.

Contactul între mai mult de două persoane, strict interzis în Germania, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Angela Merkel

„Suspendarea va rămâne până când situația în care ne aflăm va fi una bună și nu va pune în pericol siguranța și sănătatea copiilor”, a adăugat ministrul.

România are 433 de cazuri de coronavirus și trei decese

În România s-au înregistrat până duminică, 22 martie, 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, o creștere de 66 de noi cazuri în 24 de ore. Tot duminică au fost înregistrate și primele trei decese, toate în cazul unor persoane în vârstă, cu afecțiuni cronice preexistente.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri