Antena Căutare

Călin Donca a fost reținut de DNA. Ce auzații i se aduc celebrului milionar, dar și soției sale

Călin Donca a fost arestat de DIICOT și acuzat pentru infracțiuni grave. Milionarul, celebru în mediul online, este acum la sediu.

colaj foto cuc alin donca si sotia lui la chefi la cutite Galerie
Călin Donca a fost reținut de DNA. Ce auzații i se aduc celebrului milionar, dar și soției sale. | Chefi la cuțite

Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală și formarea unui grup infracțional organizat. Călin Donca și soția sa ar pus bazele unui grup infracțional împreună cu alte două persoane, în anul 2021, notează brasov.net.

Cei doi au participat și la Chefi la cuțite, unde au vorbit despre povestea lor de viață parcă desprinsă din filme. „Suntem părinții a 5 copii. Soția se ocupă în întregime de micuții noștri pentru că am decis să-i creștem noi. I-am scos de la școală. Am considerat că este mai bine să-i educăm noi după gândirea noastră. Ei primesc anumite task-uri, iar dacă și le îndeplinesc primesc 100 de lei sau 50 de lei.”, a mărturisit Călin Donca în emisiunea TV.

„Ce mai contează că a pus șofran aici de 1.000 de euro când la mână are ceas de 200.000 de euro?!”, a fost replica pe care a oferit-o chef Florin Dumitrescu.

Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală și formarea unui grup infracțional organizat împreună cu soția sa

El este acum reținut de DNA și este în custodia poliției. Se așteaptă ca Călin Donca să fie prezentat în fața magistraților cu propunerea de a fi plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Milionarul este proprietarul unei afaceri în domeniul energiei și se numără printre cei mai bogați 500 de români.

Conform informațiilor din presa locală din Brașov, Călin Donca și soția sa sunt suspectați că au creat un grup infracțional în anul 2021, alături de alte două persoane. Aceștia au lansat o criptomonedă numită Solix și au promovat-o pe rețelele de socializare pentru a atrage investitori. Grupul infracțional ar fi făcut promisiuni false, sugerând că investitorii vor obține profituri de peste 100 de ori valoarea investiției inițiale, arată Fanatik.

În realitate, valoarea tokenurilor era falsificată, iar banii investiți ajungeau în conturile membrilor grupului infracțional. De asemenea, Călin Donca și complicele său ar fi înființat 17 firme utilizate pentru tranzacții fictive, în scopul creșterii valorii criptomonedelor. Totodată, aceste firme ar fi rambursat ilegal TVA, creând prejudicii statului.

Pe lângă acuzațiile grave, la domiciliul lui Călin Donca au avut loc percheziții, care au condus la confiscarea a trei mașini de lux: BMW X 7, BMW I 7 și Lamborghini Aventador. Milionarul este cunoscut pentru prezența sa pe platforma Tik-Tok, unde postează videoclipuri în care se laudă cu averea sa și cu mașinile scumpe pe care le deține.

Citește și: Cum arată Orianda Donca, soția lui Călin Donca, în costum de baie după 5 nașteri. Cât de frumoasă este concurenta Chefi la cuțite

De ce românii trăiesc mai prost și mai puțin decât ceilalți europeni. Aceștia au o speranță de viață mai mică... Ce posta Călin Donca cu câteva ore înainte de a fi ridicat de DNA: "Dacă faci o școală sa devii milionar, o faci de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x