Antena Căutare

Câte calorii are o bere. Puțini români știau asta

Berea se numără printre cele mai populare băuturi din lume, iar acest produs este mereu prezent și pe mesele românilor, mai ales în zi de sărbătoare. De la petreceri la grătarele cu prietenii, această băutură alcoolică este nelipsită, dar puțini cunosc cu adevărat câte calorii se ascund în sticlele și paharele pe care le savurează.

Berea se numără printre cele mai populare băuturi din lume, iar acest produs este mereu prezent și pe mesele românilor, mai ales în zi de sărbătoare | Shutterstock

De-a lungul anilor, consumul de bere a devenit o tradiție pentru o mare parte a românilor. Băutura nu poate să lipsească din casele oamenilor, mai ales la evenimente speciale. Aceasta este mereu prezentă pe masă la petreceri, întâlniri cu prietenii, sărbători, grătare de vară sau la meciuri.

În România, bere este asociată și cu momentele de relaxare și de bucurie. Tot mai mulți români preferă să savureze această băutură alcoolică atunci când au puțin timp liber, bucurându-se de liniște și momente unice în prezența celor dragi.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care își pun întrebarea esențială: câte calorii conține de fapt o bere? Acest detaliu important poate părea banal, dar are un impact semnificativ asupra aspectului nostru fizic, mai ales dacă ne dorim să ne menținem în formă.

Citește și: Berea, băutura preferată a românilor, scade riscul de Alzheimer. Doar că nu trebuie băută. Care e secretul

Articolul continuă după reclamă

Pentru majoritatea dintre noi, o bere rece este o plăcere, dar ignorarea caloriilor pe care le consumăm poate duce la acumularea de kilograme, transformând bucuria într-o sursă de frustrare. De la beri „ușoare” la cele aromate, fiecare tip de băutură are un raport caloric diferit.

Așadar, este foarte important să ne gândim la caloriile berilor atunci când le savurăm pentru a evita surprizele neplăcute pe cântar.

Câte calorii are o bere

Trebuie să reținem faptul că numărul de calorii dintr-o bere variază în funcție de tipul și brandul acesteia. De asemenea, aceasta băutură conține în general 4 - 6%. Consumatorii acestor produse trebuie să știe că berile cu un procent mai mare de alcool au mai multe calorii.

Se pare că alcoolul conține aproximativ șapte calorii pe gram, conform gandul.ro.

Potrivit calorii.oneden.com, 100 ml de bere înseamnă aproximativ 43 de calorii. Așadar, o bere de 0,5 litri are 215 calorii.

Cum se poate scăpa de „burta de bere”. Cinci moduri eficiente

Cei care nu vor să renunțe la bere, dar își doresc să scape de kilogramele nedorite pot apela la cinci metode eficiente:

1. Alegerea berii

Este indicat să optăm pentru beri cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi berea light. Acestea au un raport caloric mai scăzut decât versiunile standard, fără a compromite gustul.

2. Control asupra porțiilor

Specialiștii sugerează să consumăm berea în cantități mici, fără a exagera. Astfel, putem scăpa de „burta de bere” fără prea multe eforturi, potrivit g4media.ro.

3. Activități fizice

Sportul este esențial pentru a ne menține aspectul fizic de invidiat și sănătatea. Este indicat să apelăm la exerciții fizice precum plimbările, alergatul, grădinăritul sau realizarea treburilor casnice, dacă nu mergem des în sala de fitness.

Citește și: Țara în care berea este făcută cu apă de duș reciclată de la o clădire de apartamente de lux. Ce gust are băutura răcoritoare

4. Reducerea nivelului de stres

Este recomandat să evităm stresul prin hobby-urile pe care le avem.

5. Alimentație sănătoasă și o hidratare corectă

Dacă ne dorim să scăpăm de „burta de bere” trebuie să avem o alimentație sănătoasă, bogată în nuci și legumele proaspete. Este bine de evitat chipsurile tradiționale, care pot adăuga un număr semnificativ de calorii. În plus, hidratarea este cheia unui corp sănătos.

Predicțiile Babei Vanga pentru 2025. Este prima dată când clarvăzătoarea și Nostradamus prevăd același eveniment sumbru... Cați bani câștigă de-a lungul vieții un român care a absolvit liceul, comparativ cu unul care și-a abandonat studiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana Vineri, 18.10.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x