Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ce ore dispar din orarul elevilor din clasa pregătitoare, până în clasa a IV-a! La clasa I va fi scoasă o oră de Limba română

Câteva ore vor fi scoase din orarul elevilor din clasa pregătitoare până în clasa a patra, începând din noul an școlar, de la 14 septembrie 2020.

Ce ore dispar din orarul elevilor din clasa pregătitoare, până în clasa a IV-a! La clasa I va fi scoasă o oră de Limba română

Astfel, elevii care vor intra la 14 septembrie 2020 în clasa pregătitoare vor face cu o oră mai puțin pe săptămână, față de colegii lor din generațiile trecute.

Ora tăiată este de la materia Dezvoltare personală, care în final va rămâne cu 1 oră pe săptămână.

Aceștia vor avea 18 ore obligatoriu pe săptămână, la care se poate adăuga un optional, potrivit Edupedu.ro.

Religia rămâne fără nicio schimbare cu o oră pe săptămână în Trunchiul comun din clasa pregătitoare până în liceu.

La clasa I dispare o oră de Limba română. Ce alte ore dispar

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar, document obținut de Edupedu.ro, la clasa I dispare o oră de Limba română, din septembrie 2021.

Ce se va întâmpla cu noul an școlar. Ludovic Orban, anunț de ultim moment! „Școala va începe! Pregătim deschiderea”

Însă, o oră în plus de Limba română va exista în orarul pentru clasa a III-a, din septembrie 2023. Vor fi 19 ore obligatorii săptămânal (față de 20 de ore până acum) și maximum un opțional.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Dispar ore din aria „Educație fizică, sport și sănătate” și este eliminată disciplina „Joc și mișcare”. Concret, de la materia „Muzică și mișcare” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a II-a, rămânând o oră pe săptămână (de la două). Odată cu tăierea materiei „Joc și mișcare”, dispare și ora alocată pe săptămână acestei discipline în clasele a III-a și a IV-a.

La disciplina „Arte vizuale și abilități practice” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a III-a.

Cum se va merge la școală, din septembrie. Schimbări majore pentru elevi: „Există trei scenarii”

Din septembrie 2024, la clasa a IV-a, elevii vor avea un total de 20 de ore pe săptămână, obligatoriu (față de 21 cât prevede planul-cadru în vigoare). La acest total s-a ajuns prin eliminarea orei de „Joc și mișcare”.

Ministerul Educației modifică din această toamnă numărul de ore la clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a, pentru a respecta legea inițiată de Liviu Pop și promulgată de președintele Klaus Iohannis în noiembrie 2019. Mai multe detalii, pe Edupedu.ro.

Recomandari