Antena Căutare

Ce soluție propune Nicușor Dan pentru răcorirea apartamentelor din București: „Dai prin calorifer o apă rece”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat, zilele trecute, o soluție pentru răcirea locuințelor, în contextul în care România este sufocată în prezent de un val de caniculă. Iată despre ce este vorba!

Galerie
Ce soluție propune Nicușor Dan pentru răcorirea apartamentelor din București: „Dai prin calorifer o apă rece” | Hepta/Shutterstock

Primarul general Nicușor Dan ia în considerare răcirea locuințelor din București prin pomparea apei reci în calorifere în timpul verii, în perioadele caniculare. În acest fel, edilul Capitalei consideră că ar putea fi redus consumul de energie provenit din utilizarea aparatelor de aer condiționat, potrivit Antena 3 CNN, care citează newsweek.ro.

Citește și: Ce haine ar trebui să alegi atunci când este caniculă. Experții dezvăluie care sunt materialele potrivite temperaturilor extreme

Soluția lui Nicușor Dan pentru răcirea apartamentelor din Capitală

Nicușor Dan a afirmat pentru newsweek.ro că „există ideea de a furniza, prin același sistem pe care îl folosim pentru apă caldă și căldură, apă rece, agent care răcește”.

Articolul continuă după reclamă

„Dai prin calorifer o apă rece care răcește, așa cum e relativ frig în casă, dai în calorifer o apă care încălzește”, a spus Nicușor Dan, potrivit surselor citate.

Întrebat dacă Termogenetica ia în calcul investiții pentru a implementa această soluție, Nicușor Dan a precizat că proiectul se află „la etapa de idee”.

„Nu vreau să-mi asum în momentul ăsta. Abia acum ne punem întrebarea pentru veri care o să fie tot așa de calde să facem asta”, a menționat primarul Capitalei, notează newsweek.ro.

Citește și: Cât vine factura la curent dacă lași pornit aerul condiționat timp de zece ore pe zi. Suma nu este de neglijat

De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație

Medicul Vlad Ciurea a precizat că din cauza deshidratării simțim și senzația de oboseală. Pentru a evita această situație trebuie să ne hidratăm, să ne alimentăm sănătos cu fructe și legume și să evităm pe cât posibil deplasarea la orele amiezii.

„Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază”, susține prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.

De asemenea, medicul Vlad Ciurea a precizat că alimentația ușoară este cea dezirabilă pe vreme de caniculă.

„Trebuie să mâncăm foarte ușor, fructe, fructe, cât mai multe fructe. Aici este cheia. Nu putem să mâncăm carne grea. Chiar dacă ne face plăcere acel miros de mici, îi lăsăm pentru mai târziu. Trebuie să mâncăm foarte ușor. Lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”, mai spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Rezultate Loto 21 iulie 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,86 milioane de euro! Ce premii sunt în joc pentru joi... Câți bani câștigă un shaormar la mare, în acest sezon estival. Care este salariul lunar, cu tot cu bacșiș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x