Antena Căutare

Risc major de focare de Covid-19 în România! Nelu Tătaru: "Încă nu am trecut de vârful pandemiei"

Ritmul îmbolnăvirilor la nivel naţional este unul care se menţine constant, în jurul a 300 de noi cazuri zilnic, însă România nu a depăşit vârful pandemiei provocate de Covid-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că focarele de coronavirus care se "nasc" în țara noastră trebuie urmărite cu atenție pentru a ține situația sub control după ieșirea din starea de urgentă.

Risc major de focare de Covid-19 în România! Nelu Tătaru: "Încă nu am trecut de vârful pandemiei"
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății | Hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ritmul îmbolnăvirilor la nivel naţional este unul care se menţine constant, în jurul a 300 de noi cazuri zilnic, însă România nu a depăşit vârful pandemiei provocate de SARS-CoV-2.

Regulile impuse după încetarea stării de urgență, supuse dezbaterii publice

Tătaru afirmă că regulile care vor trebui respectate după ridicarea stării de urgenţă vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat.

Citește și: Alertă în România după ce a crescut numărul cazurilor. Raed Arafat: "Infecția cu Covid-19 nu mai este în scădere. Respectați regulile!"

"Este un ritm care se menţine de o săptămână. (...) Mizăm în continuare pe aceeaşi respectare a distanţării sociale, dar mai ales a regulilor de igienă. Ritmul pe care îl avem în acest moment este un ritm stabil, dar trebuie să urmărim focarele care se nasc în acest moment. (...) Rămâne ca evaluarea din această săptămână a INSP şi a Ministerului Sănătăţii să ne redea o imagine a stării în care ne aflăm”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, la B1 Tv.

Focare de Covid-19 în cămine de bătrâni, dar și în spitale

Acesta a spus că sunt focare în căminele de vârstnici, dar şi în rândul cadrelor medicale, dar că prin anchete epidemiologice "bine făcute” acestea pot fi ţinute sub control.

Citește și: GHID PRACTIC: Ce avem voie să facem, ce se deschide și ce rămâne interzis din 15 mai

Ministrul Sănătăţii a adăugat că la fiecare 14 zile se va face o nouă evaluare cu privire la situaţia epidemiologică. Nelu Tătaru a mai spus şi că regulile care vor trebui respectate după data de 15 mai vor fi puse în dezbatere publică în viitorul apropiat, însă acestea vor prevedea protocoale privind menţinerea regulilor de igienă şi distanţarea socială.

Nelu Tătaru: Încă nu am trecut de vârful pandemiei

Nelu Tătaru a afirmat, referindu-se la posibilitatea românilor de a pleca în vacanţă în această vară, că "într-o primă fază a relaxării după 15 mai nu discutăm de restaurante”.

"Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm, încă nu am trecut de vârful pandemiei în România”, a mai spus el.

Citește și: Marcel Vela, reacție după ce a spus că vom avea voie să circulăm fără restricții din 15 mai: ”Declarațiile au fost scoase din context!”

În ceea ce priveşte echipamentele şi materiale sanitare, Tătaru a spus că autorităţile nu au avut timpul de a-i întreba pe foştii guvernanţi de ce stocurile de materiale sanitare erau lipsă, existând materiale doar în depozitele Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-au făcut stocuri pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Ebola.

”Pentru o lună, o lună şi jumătate, chiar avem materiale, avem şi în depozite”, a mai spus Tătaru, referindu-se la stocurile de materiale sanitare.

Avocatul Poporului le confirmă românilor! Amenzile care vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză... Un restaurant deschis? Îl găseai la Cluj! Angajaţi prinşi în flagrant în timp ce serveau clienţii, în local...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x