Antena Căutare

Google a lansat un doodle nou pentru 19 iulie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Un doodle special a fost lansat de Google pentru data de 19 iulie 2024. Browserul o celebrează pe Simone Louise des Forest print-o animație deosebită. Iată cine este această personalitate importantă!

Google a lansat un doodle nou pentru 19 iulie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația | doodles.google

Vineri, 19 iulie 2024, Google a lansat un doodle special care o sărbătorește pe Simone Louise des Forest.

Pilotul de curse francez este cunoscut și sub numele de Simone Louise Pinet de Borde des Forest sau, simplu: Simone des Forest.

Citește și: Google a lansat un doodle nou pentru 15 iulie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Ce trebuie să știi despre Simone Louise des Forest, personalitatea pe care Google o celebrează cu un doodle special pe 19 iulie 2024

Articolul continuă după reclamă

Simone Louise des Forest s-a născut în data de 7 martie 1910 în Royan și a murit pe data de 15 noiembrie 2004 în Vichy.

A obținut permisul de conducere în anul 1929 pe vremea când avea doar 19 ani în cadrul primei școli de șoferi rezervată femeilor creată la Versailles în anul 1928 de Suzanne Amélie Meyer.

Simone Louise des Forest a fost una dintre primele franceze care au obținut permisul de conducere, fiind pe locul doi după Anne de Rochechouart de Mortemart, ducesa de Uzès.

După un an de la licență, celebritatea a concurat la primul ei eveniment de sport cu motor, urcând pe dealul La Baraque, lângă Clermont-Ferrand.

Ulterior, și-a început cariera de șofer profesionist de mașină, uimind o lume întreagă și dând peste cap prejudecățile vremii respective.

De-a lungul timpului, Simone Louise des Forest a participat la numeroase curse și raliuri de mașini până în anul 1957 fără să aibă parte de accidente sau evenimente neplăcute.

Numele său este asociat cu o expresie populară franceză, și anume: „En car Simone!”, care a apărut de fapt dintr- o versiune mai lungă: „În mașină, Simone, tu ești cea care conduce, eu sunt cel care bate claxonul!”, scrie livemint.com

Citește și: Google marchează ziua de azi, 12 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

În anul 1931, a participat la cursa Paris-Vichy, unde mama ei i-a fost copilotă, iar în anul 1934, aceasta a concurat la Raliul Auto Monte-Carlo cu prietena ei Fernande Hustinx, conducând un Peugeot 301.

După ce au plecat din București, cele două au ajuns în principatul Monaco după o călătorie de 3 772 km și numeroase aventuri, pe care chiar ea le-a povestit într-un jurnal de călătorie, unde a menționat faptul că au câștigat Cupa Femeilor.

În anul 1935, la același Raliu Monte-Carlo, asociată cu Odette Siko, Simone Louise des Forest a terminat pe locul trei în Cupa Femeilor la volanul unui Triumph.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Simone Louise des Forest a condus un camion al Crucii Roșii , iar ulterior s-a dedicat aviației civile.

A fost una dintre primele femei care a deschis o școală de șoferi în 1950, unde a predat cursuri timp de 25 de ani.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 10 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Rezultate Loto 18 iulie 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,87 milioane de euro! Ce premii sunt în joc pentru dumin... Cât costă cel mai scump apartament de pe litoralul românesc. Are o suprafață care i-ar face invidioși și pe proprietarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x