Antena Căutare

Video! Imaginile care au îngrozit România! Ziua în amiaza mare 3 tineri drogați abia se mai țin pe picioare printre mașini

Duminică la prânz, 3 tineri care au consumat droguri, au fost imortalizați de un trecător pe Bulevardul Dacia din Oradea, material video care a fost publicat pe o rețea de socializare.

Imaginile șocante care au speriat România! 3 tineri au fost surprinși pe un bulevard, în timp ce abia se mai țin pe picioare, după consumul unor substanțe deosebit de periculoase! Imagini video cu puternic impact emoțional!

Duminică la prânz, 3 tineri care au consumat droguri, au fost imortalizați de un trecător pe Bulevardul Dacia din Oradea, material video care a fost publicat pe o rețea de socializare.

Mii de internauți s-au arătat indignați de situația prezentată, dar mai ales de faptul că sute de oameni au trecut pe lângă acești tineri aproape leșinați, fără să le acorde niciun ajutor.
După disputele de pe rețeaua de socializare, polțiștii orădeni s-au autosesizat și au pornit în căutarea lor, dar fără succes. În ciuda faptului că trecătorii au fost aspru criticați pentru nepăsare, un echipaj de paramedici ai Smurd Bihor a preluat un tânăr de 21 de ani.
Acesta a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dar a refuzat internarea la secția de psihiatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, unde există un mini departament de adicție.
Din informațiile Bihon.ro și Jurnal Bihorean, ceilalți doi tineri ar fi dispărut din zonă în momentul în care echipajele medicale și de poliție au ajuns la fața locului.

Ce spun autoritățile:

Autoritățile transmit că etnobotanicele, inclusiv substanțele denumite „droguri zombie” au efecte devastatoare imediate, în funcție de cantitatea și concentrația substanțelor ingurgitate. Reacțiile acestora sunt distructive și pot avea efecte negative și pe termen lung.

De reținut că la UPU Oradea nu se pot face determinări pentru toate tipurile de etnobotanice, ci doar pentru drogurile de mare risc. Din păcate aceste droguri sunt foarte accesibile, foarte ieftine și nu intră în lista substanțelor cu efecte psihoactive interzise.

Unde se găsesc drogurile ,,zombie''

Etnobotanicele de acest gen, denumite droguri zombie se pot cumpăra de pe internet, la prețuri modice, proveniența putând fi chiar țări îndepărtate (China, India etc). Prafurile cu efect psihoactiv de pe net se vând ba ca și plante, ba ca și produse cosmetice, inclusiv săruri de baie.

Prin urmare, nici nu se poate pune problema că aceste substanțe cu efect psihoactiv imediat și agresiv ar putea intra pe lista substanțelor cu efect psihoactiv interzise. Și chiar dacă ar intra, imediat ar apărea alte tipuri de plante, care, în combinație cu diverse alte substanțe, pot deveni etnobotanice.

Din acest motiv, o legislație în domeniu care să reglementeze clar acest consum și comerț ar fi în măsură să țină sub control fenomenul drogurilor. În plus, la fel ca în cazul evenimentelor rutiere sau la suiciduri, consumatorii de droguri ar trebui taxați cu amenzi usturătoare, dacă sunt prinși și puși la plata serviciilor medicale primite, spune bihon.com

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lovitură CUMPLITĂ pentru români, înainte de sărbători! Va fi jale pentru multe familii... Reguli noi pentru românii care vor casă sau apartament prin credit! Ce trebuie să afli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x