Antena Căutare

Lovitură CRUNTĂ pentru români! Se întâmplă de Crăciun! Ce anunță specialiștii

Lovitură cumplită pentru români! Mai sunt doar câteva luni până la Crăciun și specialiștii ne avertizează să ne pregătim pentru o perioadă grea, în care efectele ne vor afecta puternic. La ce ar trebui să ne așteptăm?

De Crăciun, românii nu vor avea pe mese carne de porc! Este avertismentul dat de autorităţile din Agricultură, în ziua în care a început cea mai mare sacrificare de la izbucnirea pestei porcine. Aproximativ 140 de mii de animale vor fi ucise într-o singură fermă. Și este cea mai mare din ţară.

Sunt pierderi de milioane de euro numai acolo. Un efort uriaş pe umerii statului, care trebuie să găsească bani pentru despăgubiri. Deocamdată, sumele nu există, recunoaşte ministrul Agriculturii.

În spatele gardurilor înalte, în cea mai mare fermă a ţării, a început masacrarea tuturor celor 140 de mii de porci, după ce analizele au confirmat prezenţa pestei porcine.

O boală care a ucis deja alte 120 de mii de animale, care a pus sub carantin ferme din 10 judeţe şi care ar putea lăsa România fără porc românesc pe mesele de Crăciun. O spun chiar autorităţile.

Va fi carne din import în totalitate în magazinele din România la un preţ pe care îl vor dicta producătorii din afară şi lanţurile de comercializare. Cel mai probabil, acestea vor fi mai mari față de cele practicate de producătorii autohtoni. Mulți români erau obișnuiți să cumpere de la cunoscuți sau chiar și de pe internet carne la prețuri extrem de mici. De acum, acest lucru va fi interzis.

Repopularea fermelor româneşti va fi un proces de durată. Potrivit legii, fermele afectate trebuie să stea în carantină 30 de zile după ce locul a fost dezinfectat. Pentru alte 40 de zile, porci santinelă introduşi în fermă sunt monitorizaţi pentru a vedea dacă epidemia reapare. Abia apoi se poate obţine avizul de funcţionare.

Imagini nemaivăzute în Timişoara. Un parc a ruginit pur şi simplu, şi asta la doar o lună de la redeschidere... Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Tradiţii şi superstiţii. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci astăzi. Dacă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x