Luminiţa Gheorghiu a murit. Actrița din „Moromeții" a suferit de o boală care i-a răpit cariera. Nu a mai putut ieși în public

Luminiţa Gheorghiu a murit la vârsta de 71 de ani în urma unei maladii care i-a răpit cariera. Actrița care a însuflețit Moromeţii", „Moartea domnului Lăzărescu” și alte producții "monumentale" nu a mai putut apărea public. Prin ce dramă a trecut de-a lungul timpului: „Eu am luat locul întâi și la durere".

Luminiţa Gheorghiu

Hepta

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru rolurile din filme ca „Moromeţii” şi „Moartea domnului Lăzărescu”, a murit la vârsta de 71 de ani, după o îndelungată suferinţă. Aceasta ar fi suferit de o maladie grea, care i-a oprit aparițiile publice.

Îndrăgita actriță care a jucat-o pe Catrina Moromete, în filumul "Moromeții" a ascuns "după cortine" o dramă care i-a măcnat zilele. Luminiţa Gheorghiu și-a pierdut fiica în vârstă de șase ani. În urmă cu mulți ani, actrița a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cea mai gra încercare din viața asta, atunci când fiica sa a fost luată la îngeri: „Iuliana o chema şi avea şase ani jumătate. Am un înger acum. După Revoluţie, mă uitam cum mamele îşi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, în rochii de mireasă, şi mă gândeam: Doamne, ele sunt mai lovite decât mine. Eu am luat locul întâi şi la durere!”, povestea Luminiţa Gheorghiu.

Citește și: Florin Condurățeanu, ultimul interviu de suflet. Detalii neștiute despre trecutul său: "Destinul m-a îmbrâncit"

Actriţa Luminiţa Gheorghiu s-a stins din viață după o îndelungată luptă cu boala: "A fost una dintre cele mai puternice femei"

După pierderea care i-a zdruncinat din temelii viața, aceasta a primit un rol uriaș într-un film de succes ,,Moromeții". Luminiţa Gheorghiu a jucat rolul Catrinei Moromete, cea de-a doua soție a lui Ilie Moromete, care avea grijă de șase copii.

După o carieră fulminantă, actrița Luminiţa Gheorghiu a început să își restrângă apariţiile publice din cauza maladiei de care suferea. Trecerea sa în neființă a fost anunțată de oameni dragi alături de care ea a lucrat și nume mari: Oana Pellea, Dan Lungu, Daniela Nane.

Citește și: A murit Joe Lara, actorul care l-a jucat pe "Tarzan". El și soția s-au stins din viață după ce avionul în care erau s-a prăbușit

Oana Pellea a transmis un mesaj plin de durere: „A fost una dintre cele mai mari actrițe. A fost una dintre cele mai minunate ființe. A fost una dintre cele mai puternice femei pe care am avut onoarea să le cunosc. Drum bun și să te odihnească Dumnezeu, Luminița Gheorghiu”, a scris Oana Pellea, pe Facebook.

Luminiţa Gheorghiu, o carieră fuliminantă în lumea cinematografică

Luminiţa Gheorghiu s-a născut pe 1 septembrie 1949. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar. A debutat în teatru în 1971, pe scena Studioului Casandra, iar după absolvire a fost repartizată la Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoşani.

În 1975 a jucat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1976 până în 2003 a jucat pe scena „Bulandra”.

Citește și
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Dan este primul rapper din lume care și-a făcut implant cu lanțuri de aur pe scalp în locul firelor de păr. Cum arată
Dan este primul rapper din lume care și-a făcut implant cu lanțuri de aur pe scalp în locul firelor de păr. Cum arată
Florin Salam, despre starea sa de sănătate. Ce a spus manelistul după ce s-a speculat că ar avea probleme medicale
Florin Salam, despre starea sa de sănătate. Ce a spus manelistul după ce s-a speculat că ar avea probleme medicale
Mai multe articole

Actriţa şi-a început cariera cinematografică în urmă cu mai bine de trei decenii, iar primul rol important în film a fost Catrina din „Moromeţii" (1987), regizat de Stere Gulea. A fost premiată la nivel internaţional douăzeci de ani mai târziu, pentru interpretarea din „Moartea domnului Lăzărescu" (r. Cristi Puiu, 2005). Rolul asistentei medicale i-a adus, în 2007, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film de la Los Angeles, potrivit news.ro.

Citește și: Actorul spaniol celebru pe internet pentru râsul lui unic s-a stins din viață la 65 de ani

Luminiţa Gheorghiu a mai jucat în „Autora”, „După dealuri” şi „Sunt o babă comunistă", ecranizare a romanului omonim scris de Dan Lungu şi regizat de Stere Gulea care a ales-o pentru că avea nevoie de „cineva care să poată interpreta un personaj tipic, din clasa medie, din perioada comunistă, inteligent, cu simţul umorului, cu autoironie".

Actriţa a făcut parte şi din distribuţia unor filme precum „Poziţia copilului” şi „Aferim!”, iar în 2014 a fost premiată de Academia Română pentru rolul din filmul „Cuscrii”.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri