Live acumNunta cu scantei (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Momente dureroase la Mihăileşti! O tragedie, 18 familii îndoliate și o rană ce nu se va închide niciodată!

Momente dureroase astăzi la Mihăileşti. Au trecut 15 ani de la tragedia care a îndoliat 18 familii, iar Antena 1 a pierdut doi jurnalişti.

Momente dureroase astăzi la Mihăileşti. Au trecut 15 ani de la tragedia care a îndoliat 18 familii, iar Antena 1 a pierdut doi jurnalişti.

Pe 24 mai 2004, un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, iar la scurt timp a explodat. Colegii noştri, Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, şi-au pierdut viaţa, alături de șapte pompieri şi nouă localnici.

TRAGEDIA CARE A ȘOCAT ROMÂNIA

Dispariția colegilor noștri Elena Popescu și Ionuț Barbu este considerată și astăzi una dintre cele mai grele lovituri suferite de mass-media românească în istoria post-decembristă. Cei doi tineri corespondenți ai Antenei 1 au pierit în mod îngrozitor într-o dramă care lasă și astăzi urme adânci în memoria fiecăruia dintre noi.

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din drumul european E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Vinovaţi de producerea dezastrului de la Mihăileşti au fost găsiţi cei trei reprezentanţi ai firmelor care au asigurat transportul. Aceştia au fost condamnaţi, fiecare, la câte patru ani de închisoare cu executare.

POMPIERUL EROU SORIN TEȘCAN

Au trecut 13 ani de atunci și niciuna dintre cele 13 persoane rănite nu va putea uita vreodată ce s-a întâmplat acolo. Printre ei a fost și Sorin Ionuț Teșcan, unul dintre cei cinci militari supraviețuitori ai tragediei.

„În acea perioadă eram militar în termen. A fost o alarmă ca toate celelalte, când am ajuns era vorba de un camion răsturnat. Ne pregăteam pentru invervenție când a avut loc explozia. A fost o zi dureroasă și fatidică pentru colegii mei, care au trecut în neființă! Nu pot descrie prin cuvinte prin ce am trecut atunci”