Antena Căutare

O nouă stație de metrou pentru călătorii din București! Care este aceasta și când se va da în folosință

O nouă veste bună pentru călători la sfârșit de an! Magistrala M2 va avea o nouă stație de metrou funcțională toamna aceasta. Când va fi dată în folosință și ce traseu vor avea trenurile pentru început.

Imagine cu oameni care așteaptă să urce în metrou. Galerie
Magistrala M2 va avea o nouă stație de metrou funcțională toamna aceasta | Shutterstock

Persoanele care călătoresc cu metroul în București au primit o nouă veste care i-a bucurat foarte tare. Faptul că noua stație Tudor Arghezi va fi dată în folosință cât de curând reprezintă o ușurare pentru toți bucureștenii, dar și pentru persoanele care locuiesc în județele vecine din partea de sud a Capitalei.

Tudor Arghezi este prima stație de metrou care se află la suprateran și care este construită pe două etaje. Aceasta le pune la dispoziție tuturor călătorilor și o parcarea unde își pot lăsa mașinile în siguranță.

Citește și: Încep lucrările la o nouă magistrală de metrou. Care este noua rută și de când se va putea circula pe aceasta

Stația Tudor Arghezi va fi dată în folosință curând

Noua stație de metrou este aproape gata pentru a fi folosită de către toți locuitorii Bucureștiului, și nu numai. Aceasta va purta numele de „Tudor Arghezi” și se va afla în sudul Capitalei.

Pentru un moment modul de funcționare nu este așa cum toată lumea s-ar fi așteptat. Mai exact, conform spuselor directorului general Metrorex, în următoarea perioadă traseul pe care îl vor face trenurile începe de la noua prima stație a magistralei M2 (Tudor Arghezi) până la vechea prima stație a aceleiași magistrale (Berceni).

Citește și: Stația de metrou Timpuri Noi din Sectorul 3 își schimbă numele. Care este noua denumire și de ce a fost schimbată

„Targhetul nostru comun a fost ca această staţie de metrou să fie dată în exploatare, începând cu data de 15 noiembrie şi în acest sens circulaţia se va face într-un sistem de pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând apoi ca preluarea fluxului de călători să se facă de la Berceni, în lung până la staţia Pipera. Ne-am propus ca acest sistem de semnalizare şi automatizare să poată fi realizat la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung - Pipera - staţia Tudor Arghezi.” a declarat Mariana Miclăuş, director general al companiei de transport în comun Metrorex.

Citește și: Un călător a căzut pe linia de metrou, în stația Aviatorilor. Medicii au constatat ulterior decesul bărbatului

Un aspect foarte important pentru cei care se vor folosi de această stație este faptul că intervalul de timp la care vor sosi trenurile va fi unul de opt minute. Pentru angajații care lucrează în Capitală este foarte important să știe cum își vor planifica călătoriile de acum înainte.

„Intervalul într-o primă fază va fi de opt minute, urmând apoi să reducem intervalul de circulaţie la patru minute”, a declarat mai declarat Mariana Miclăuş în acest sens.

Citește și: Când se dă drumul la căldură. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti se pregătește să încălzească locuințele din capitală

Suprafața pe care a fost construită stația de metrou măsoară 15 000 de metri pătrați și include o parcare special amenajată pentru toți călătorii care vin dinafara Bucureștiului. Capacitatea pusă la dispoziție este de 350 de locuri special amenajate pentru autoturisme și motociclete. Un aspect important este faptul că sunt amenajate spații speciale pentru persoane cu dizabilități.

Suma totală pentru realizarea proiectului se ridică la 50 de milioane de euro, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile.

Citește și: David Popovici, surprins într-o stație de autobuz din București în timp ce își lua prânzul. Imaginea a devenit virală

Această veste a venit ca un val de bucurie în rândul călătorilor, ținând cont că pe toate magistralele se transportă zilnic un număr de aproximativ 600 000 de oameni.

Vacanța de toamnă bate la ușă. Când începe și cât durează mica bucurie a elevilor români... O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x