Antena Căutare

Portret rar al Prințesei Diana, scos de la naftalină și făcut public. Cât de frumoasă era la 27 de ani

Prințesa Diana rămâne una dintre cele mai iubite membre ale Casei Regale Britanice. Aceasta le-a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume prin actele sale de caritate, sensibilitate și stil.

colaj Prințesa Diana în rochie neagră, Prințesa Diana dansând și Prințesa Diana, Prințul William, Prințul Henry, regele Charles Galerie
În luna ianuarie o să apară pe coperta unei reviste un portret rar al Prințesei Diana | GettyImages

Prințesa Diana s-a născut în 1961, în Sandringham, și a fost prima soție a regelui Charles al III-lea. Viața personală a celor doi a fost încă de la început în atenția presei internaționale.

Diana și Charles s-au despărțit oficial în 1996, însă frumoasa britanică a rămas în atenția presei de pretutindeni. Accidentul care a dus la decesul Prințesei i-a învăluit figura în și mai mult mister și interes.

Trecerea sa în neființă a îndurerat o lume întreagă. În urma sa au rămas Prințul William și Prințul Henry, vizibil marcați de ceea ce i s-a întâmplat mamei lor. Prințesa Diana și-a dedicat viața fiilor săi, intereselor în filantropie, mzică, modă și călătorii.

Citește și: Gestul aparent inofensiv prin care Roger Federer a încălcat protocolul regal cu Prințesa Kate. Cum și-a întâmpinat vechea prietena

După decesul Prințesei s-au ridicat o serie de monumente comemorative în cinstea acesteia:

- Grădina memorială pentru Diana, Prințesă de Wales din Grădinile Regent Centre, Kirkintilloch

- Fântâna Memorială pentru Diana, Prințesă de Wales din Hyde Park, Londra, inaugurată de Regina Elisabeta a II-a.

- Locul de Joacă Memorial pentru Diana, Prințesă de Wales din Grădinile Kensington, Londra.

- Parcul Memorial Diana, Prințesă de Wales Memorial Walk, o potecă circulară între Kensington Gardens, Green Park, Hyde Park și Parcul St James, Londra.

De asemenea, mai sunt încă două monumente funerare în magazinul Harrods, care a aparținut tatălui lui Dodi Al-Fayed.

Tot după acel moment tragic, Fundația Comemorativă a Dianei a primit drepturile la proprietatea intelectuală asupra imaginii acesteia.

Diana a lăsat în urmă o serie de bijuterii valoroase, pe care le-au moștenit cei doi băieți ai săi, dar și multe alte obiecte, unele dintre ele însă foarte rar văzute în public.

Citește și: Prințesă părăsită pentru o actriță celebră. Cel mai eligibil burlac al Marii Britanii a fost văzut sărutându-se cu noua cucerire

Cât de frumoasă era Prințesa Diana la 27 de ani

Conform DailyMail, un portret al Prințesei Diana, făcut public în rare ocazii, o să apară pe coperta numărului din ianuarie a revistei Tatler.

Portretul este alb-negru și a fost fotografiat de faimosul fotograf David Bailey și este consemnat faptul că este posibil să dateze din 1988. De asemenea, pare să fie expus în colecția de la National Portrait Gallery.

Totodată, revista va prezenta un articol critic despre The Crown de la istoricul Hugo Vickers, care a declarat publicației că realizatorii serialului de succes nu au avut „niciun interes” pentru adevărul istoric.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce critici aduce revista Tatler producătorilor serialului The Crown

Acesta a declarat că: „A devenit din ce în ce mai rău pe măsură ce s-au apropiat de ziua de azi. De fapt, toate erau îngrozitoare. Doar că oamenii au găsit portretizările anilor 1950 mai puțin ofensatoare decât saga pe care și-au amintit-o – Prințul Charles, Diana, Camilla etc.

Îmi pot doar imagina cât de dureros va fi fost pentru tinerii membri ai familiei regale să vadă drama din jurul accidentului fatal de mașină al Dianei, caracteristica centrală a sezonului șase, ca să nu mai vorbim de reapariția ei raportată ca fantomă. Cât de jos pot decădea producătorii?”

Citește și: Cum a ajuns o afacere de familie din Piatra Neamț să o îmbrace pe Kate Middleton. Povestea emoționantă din spatele brand-ului

Se crede că portretul Dianei provine dintr-o ședință foto pe care David, în vârstă de 85 de ani, a făcut-o cu regretata Prințesă de Wales în anii '80.

Anul trecut, legendarul fotograf a dezvăluit secretele din spatele unora dintre cele mai faimoase fotografii ale sale cu figuri regale.

Fotograful, care a surprins pe film pe toată lumea, de la supermodele la regină, în timpul carierei sale îndelungate, a spus că prințesa Diana avea „părul groaznic”, în timp ce pielea monarhului „de fată” era „frumoasă”.

Potrivit sursei citate anterior, vorbind cu The Telegraph, el și-a amintit cum asistentul său a aruncat o lumină pe capul Dianei în timpul unei ședințe foto în 1988, adăugând: „M-am gândit: <<Oh, f***!>> Ea a spus: <<Nu-i da importanță; a fost un accident teribil.>>”

„I-am spus că a fost foarte mărinimoasă – așa este, pentru că m-a întrebat ce înseamnă mărinimos.”

David este cunoscut pentru portretele sale alb-negru atrăgătoare, iar printre imaginile sale se numără una făcută Dianei, atunci în vârstă de 27 de ani.

Citește și: Culoarea pe care Kate Middleton o evită la aproape fiecare apariție publică. De ce nu vrea să fie văzută în această nuanță

Fotografului portretist englez Norman Parkinson i s-a sugerat inițial să o fotografieze pe Diana, însă chiar ea l-a ales pe Bailey - care îl împușcase anterior pe soțul prințesei Margaret, contele de Snowdon.

În același interviu, el a explicat cum părul Dianei era „solid ca un manechin de plastic” din cauza „fixativului”.

Povestea lui Hugo Tatler nu este chiar prima dată când The Crown atrage critici, mai ales pentru cel mai recent sezon.

O ședință foto celebră a prințului Charles și a celor doi fii ai săi în 1997 este prezentată greșit în cea mai recentă serie ca răspuns la noua poveste de dragoste a prințesei Diana, conform sursei citate anterior.

În cel de-al doilea episod din The Crown: Fact or Fiction, expertul regal Richard Kay a dezvăluit că a fost prezent la ședința foto din Balmoral, care este portretizat în seria de succes.

A avut loc cu aproximativ două săptămâni înainte ca prințesa Diana să fie ucisă într-un accident de mașină. Atunci i-a văzut pe prințul William, la acea vreme în vârstă de 15 ani, și pe prințul Harry, în vârstă de 12 ani, pozând pe malurile râului Dee împreună cu tatăl lor.

Seria finală a The Crown încearcă să prezinte ședința foto ca un răspuns al oficialilor palatului la publicarea fotografiilor cu prințesa Diana și Dodi Fayed sărutându-se pe un iaht.

Citește și: Ce a putut să facă Kate Middleton în miez de noapte. L-a sunat pe prințul Harry și i-a transmis un mesaj

Personajul din serial cheamă un fotograf local și este arătat sosind pentru a face fotografiile în privat, ceea ce, potrivit lui Kay, nu ar fi putut fi mai departe de adevăr.

„Ni s-a spus cu trei zile, cred, înainte ca fotografiile cu Diana și Dodi să fie publicate că palatul va organiza un photocall cu Charles și fiii săi, care urmau să ajungă la Balmoral mai devreme”, a declarat Kay în podcast.

„Cred că în total am fost aproximativ 40 de oameni: echipe de filmare, fotografi și o mână de reporteri”, a mai spus el.

Cel de-al doilea episod al celui de-al șaselea sezon The Crown prezintă ședința foto ca o zi ploioasă, bătută de vânt, când, de fapt, presa și familia regală s-au bucurat de razele soarelui.

Kay a continuat: „Au cântat, cred că acesta este cel mai bun mod de a spune. Charles a fost foarte plăcut, ne-a urat tuturor o zi bună, băieții erau stânjeniți, dar erau tineri și nu le plăceau astfel de lucruri.”

Un oficial al palatului care a organizat evenimentul a fost chiar întrebat la acea vreme dacă apelul foto a fost un răspuns la fotografiile cu Diana și Dodi, își amintește Kay.

Acesta a adăugat: „Ea a negat vehement și a subliniat că a fost organizat înainte ca imaginile cu Diana și Dodi să apară, așa că nu a fost o manevră de mușamalizare.”

În serial mai apar și alte inadvertențe, precum vizita Prințesei Diana la minele terestre. Fotografiile faimoase care se speculau că au fost făcute în Bosnia, sunt de fapt din Angola, unde a susținut eforturile celor de la Halo Trust, în ianuarie 1997.

Citește și: Porecla neobișnuită pe care a primit-o Regina Camilla de la nepoți. Cum o strigă cei mici, în spatele ușilor închise de la palat

De asemenea, Hardman a declarat că tot scenariul legat de conferița de presă unde Diana ar fi fost bombardată cu întrebări privind viața sa personală, nu a avut niciodată loc.

Totodată, în cadrul scenei, personajul poartă o insignă „ReliefAid”, reprezentând o fundație de caritate din Noua Zeelandă, care nu are nicio legătură cu minele terestre.

La momentul respectiv, Prințesa Diana voia să aducă mai multă lumină pentru Landmine Survivors Network și purta o insignă cu „British Red Cross”.

Surse din interiorul The Halo Trust au considerat că este „păcat” că șefii Netflix au ales să nu-i includă, deoarece serialul ar fi putut promova organizația caritabilă în rândul audienței globale a The Crown de 73 de milioane de telespectatori.

Livingstone a spus că „ReliefAid” au fost „absolut nedumeriți când i-am contactat în legătură cu acest lucru”, deoarece „nu au lucrat niciodată în Angola și nu se ocupă cu deminarea”.

Respectiva sursă a continuat: „The Halo Trust a spus că nu au fost întrebați sau consultați despre scenă și ar fi fost încântați dacă logoul lor ar fi fost prezentat în spectacol. (...) Este o altă oportunitate în care [The Crown] a falsificat lucruri, din motive care sunt neclare.”

Cât costă un bilet la concertul de Crăciun al lui Ștefan Hrușcă. Prețul nu este deloc modest... Ce le-a făcut în trafic un polițist șoferilor care depășeau coloana pe linia de tramvai. Ceilalți conducători l-au numit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x