Antena Căutare

Previziune terifiantă pentru România, de la specialiști, după cutremurul de 5,2 grade! Când va fi țara lovită de un seism mai mare decât cel din 1977! „Pământul va crăpa sub picioare românilor”

O previziune terifiantă legată de un mare cutremur în România a fost făcută de specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), după seismul de 5,2 grade ce a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Previziune terifiantă pentru România, de la specialiști, după cutremurul de 5,2 grade! Când va fi țara lovită de un seism mai mare decât cel din 1977! „Pământul va crăpa sub picioare românilor”
Previziune terifiantă pentru România, de la specialiști, după cutremurul de 5,2 grade!

Potrivit profesorului Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, un cutremur la o adâncime mare se produce și atât, nu poate fi anticipat sau evitat.

„Cutremurele vrâncene nu știi când vor fi sau cât de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia că sunt întâmplări, se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem niciun control”, a spus Mărmureanu la un post de televiziune.

Viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802, când turlele bisericilor din București au căzut – adică cel mai puternic seism ce a fost înregistrat vreodată pe teritoriul țării.

„Acesta va fi norocul ţării noastre”, a declarat recent directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

„Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat, vineri, profesorul.

Pe 14 octombrie 1802 a izbucnit cel mai mare seism din istoria României, cu o magnitudine de aproximativ 8 grade pe scara Richter. Inclusiv Moscova s-a zguduit!

Epicentrul acelui cutremur ar fi fost în Grecia, dar Bucureștiul s-a cutremurat din plin, timp de două minute și cincizeci de secunde, la o intensitate de 7,7-7,9 grade pe scara Richter. Suficient cât să se prăbușească aproape tot!

Citește și: Cutremurul de 5,2 grade ce s-a produs în România, în imagini filmate de o cameră de supraveghere! VIDEO

Spre comparație, pe 4 martie 1977, România a fost zguduită de un cutremur cu o magnitudine de 7,2 pe Richter, la ora 21:22. 56 de secunde a durat sesimul cu magnitudinea de 7,2 produs în zona Vrancea. Au murit, atunci, 1.570 de oameni, şi peste 11.300 au fost răniţi.

Se pare că marele cutremur ce va lovi România va fi asemănător celui din 1802, despre care Gheorghe Ionescu-Gion scria, în opera „Istoria Bucurescilor": „Fiă-care se aştepta ca pământul să-i crape sub picioare şi să-l înghită în adâncuri”.

Mai multe detalii despre cel mai mare cutremur din România, în articolul: Turlele bisericilor din București au căzut. „Pământul s-a despicat sub picioare și mugetele urcau către ceruri"! Orașul a devenit ruină după cutremurul de 8 grade Richter! Au crăpat și zidurile din Moscova!

Gomag MeetUp Bucuresti 2020 - Inscrie-te gratuit!... Zeci de cazuri de rujeolă confirmate în România. Care sunt județele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x