- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
E important să știm că ne putem face și singuri acasă această soluție. Dermatologul Ana Maria Vișinescu spune pentru Antena3 care e rețeta si de ce avem nevoie.
Ne putem prepara și acasă dezinfectant sau putem merge în farmacie. Ingredientele sunt următoarele:
- Etanol 200 ml
- Apă oxigenată 10 ml (sau peroxidul de hidrogen)
- Glicerină 4 ml (folosită ca hidratant)
- apă sterilă (sau apă fiartă și răcită)
Alcoolul de 96 de grade și apa oxigenată sunt dezinfectanți foarte buni, naturali, glicerina este un agent intens de hidratare, iar apa sterilă este folosită petnru a lega compoziția.
Avem nevoie de un recipient să le amestecăm. Acesta poate avea între 5 și 10 litri, depinde de cantitatea pe care putem să o preparăm. Avem nevoie de o paletă de lemn cu care să amestecăm și de un alcoolmetru (instrument de măsurare a volumului/ tăriei alcoolului).
Punem alcoolul în recipient, adăugăm peroxidul de hisrogen sau apa oxigenată, apoi se adaugă glicerina.
Glicerina are o consistență vâscoasă și din cauza aceasta se va lipi de pereții recipientului, în acest caz, trebuie curățată cu apă sterilă pentru a intra pe cât se poate în compoziția lichidelor.
Toate aceste produse nu se pot găsi neapărat la farmacie, este recomandat să mergem la o farmacie cu laborator să ni se prepare dezinfectantul dacă nu reușim acasă.
Cât de des ar trebui să folosești dezinfectant fără să-ți faci rău?
Dermatologul Ana Maria Vișinescu este de părere căa tât timp cât rămâi doar în casă și nu părăsești domiciliul nu ar trebui să folosești dezinfectant. Dacă stăm daor în casă este suficient să ne spălăm 20 de secunde pe mâini.