Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ce s-a ales de tânărul din Iași care a plecat călare să-şi vadă soţia la maternitate. ”Tăticul călăreț” riscă ani grei de închisoare

O țară întreagă a fost impresionată de povestea tânărului de 22 de ani care a mers călare pe cal la maternitate pentru a-și vedea copilul tocmai născut. Câteva luni mai târziu, însă, acesta e din nou în centrul atenției, acest lucru datorându-se faptului că a încălcat legea. 

Ce s-a ales de tânărul din Iași care a plecat călare să-şi vadă soţia la maternitate. ”Tăticul călăreț” riscă ani grei de închisoare

Sergiu Ciubotariu, tânărul de 22 de ani care are doi copii acasă, a devenit celebru pe internet după ce a fost surprins mergând pe cal la maternitate. Pentru că nu avea bani de taxi, el s-a urcat pe cal și a mers la spital pentru a-i duce mâncare soţiei sale, care născuse la Maternitatea „Cuza Vodă” din oraş. Mii de oameni au sărit în ajutorul lui donând bani. Ba mai mult, Cătălin Moroșanu s-a implicat în campania de strângere de fonduri, reușind să adune nu peste 42.000 de euro.

Ce s-a ales de tânărul din Iași care a plecat călare să-şi vadă soţia la maternitate. ”Tăticul călăreț” riscă ani grei de închisoare

Cătălin Moroșanu, eroul tânărului care a mers călare la maternitate, în ciuda restricțiilor de circulație: „Când am văzut cum trăiește, am zis să îl ajut să își ia o casă!”

În jur de 37.000 de euro din acei bani au fost folosiţi pentru cumpărarea unei case lui Sergiu şi familiei sale. „Şi pentru că în cont au mai rămas strânşi de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), aceşti bani vor rămâne la dispoziţia lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieţi. În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puţinul lor, au arătat că românii sunt oameni puri şi împreună putem reuşi tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în faţa voastră, oameni buni, Sergiu vă mulţumeşte din suflet!“, anunţa Cătălin Moroşanu.

Ce s-a ales de tânărul din Iași care a plecat călare să-şi vadă soţia la maternitate. ”Tăticul călăreț” riscă ani grei de închisoare

Ulterior, însă, Sergiu a profitat din plin de banii rămași și și-a achiziționat o mașină, fără să dețină, însă, permis de conducere. A fost doar o chestiune de timp până când Sergiu a fost oprit de poliţiştii din Iaşi la volanul automobilului.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Ce mai face Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, ca să-și vadă copilul! Cătălin Moroșanu: „Cum lucrează Divinitatea prin oameni”

Vecinii lui Sergiu Ciobotariu au declarat pentru BZI că Volkswagen-ul Golf pe care „tăticul călăreţ“ l-a condus fără permis nu ar fi singura maşină a tânărului. Unul dintre vecini a precizat că, acum câteva săptămâni, în curtea casei tânărului - din localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava - mai era parcată o maşină de teren. De aproape o lună, Sergiu Ciobotariu şi familia sa nu au mai dat pe acasă, iar telefonul tânărului este închis.

Tânărul promitea că le va oferi o educație copiilor

Sergiu a reușit să impresioneze o țară întreagă, însă, nu a profitat de această șansă. Acum, bărbatul este de negăsit, iar promisiunea lui, aceea că va oferi copiilor săi toate condiţiile pentru a învăţa carte a fost uitată.

Imagini în direct din casa lui Sergiu, tânărul din Iași care a mers călare ca să ajungă la bebeluşul lui nou-născut | Video

”Visul mi s-a împlinit. Mă bucur că de acum copiii mei pot să aibă o viaţă aşa cum eu nu am avut niciodată. Vreau să meargă toţi la şcoală, să nu fie ca mine şi ca mama lor”, spunea tânărul, care riscă acum să meargă la închisoare pentru că a condus fără permis.

Vă reamintim că tânărul a fost surprins călare pe cal, în centrul Iașiului, atunci când a fost oprit de doi polițiști. Inițial, presa a scris despre el că venise de la țară pentru că îi născuse nevasta și nu mai circulau autobuzele, România fiind în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Recomandari