Antena Căutare

Tinerele din Oradea care au declarat război poluării. Au deschis un magazin unde vând doar produse vrac

Mai puţine ambalaje, fără plastic şi mai multe produse ecologice sau vegane! Pe acest principiu se bazează două tinere din Oradea care au deschis un magazin în care vând doar produse vrac. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul, alimentele nu sunt mai scumpe decât cele din supermarket.

Mai puţine ambalaje, fără plastic şi mai multe produse ecologice sau vegane! Pe acest principiu se bazează două tinere din Oradea care au deschis un magazin în care vând doar produse vrac. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul, alimentele nu sunt mai scumpe decât cele din supermarket, iar clienţii pot cumpăra exact cantitatea de care au nevoie. În plus, nefiind ambalate, nici nu mai produc deşeuri.

Cele aproape 250 de sortimente de produse se vând vrac. Sunt ţinute în borcane de sticlă ori în saci, iar clienţii îşi cântăresc singuri cât au nevoie. Unii dintre ei vin la magazin şi cu recipiente de acasă.

„Totul se poate cumpără vrac în propriile recipiente reutilizabile, fie că sunt din sticlă sau inox, hârtie. Orădenii găsesc de la paste, faină, condimente, fructe şi legume de sezon şi până la detergent de rufe.” , a declarat Ioana Tănase, proprietar magazin.

Statiscile arată că un român produce, în medie, 272 de kilograme de deşeuri anual. România reciclează doar 3% din deşeuri şi se află pe locul 27 din Uniunea Europeană. Cel mai scăzut nivel îl înregistrează Bulgaria, care are o rată de reciclare de 0%.

Stație de metrou supraterană, în București! Unde se va afla... Gigi Becali a împărțit un teanc cu bancnote de 100 de lei, în stradă, în fața palatului din București...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x