Antena Căutare

Tinerele din Oradea care au declarat război poluării. Au deschis un magazin unde vând doar produse vrac

Mai puţine ambalaje, fără plastic şi mai multe produse ecologice sau vegane! Pe acest principiu se bazează două tinere din Oradea care au deschis un magazin în care vând doar produse vrac. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul, alimentele nu sunt mai scumpe decât cele din supermarket.

Mai puţine ambalaje, fără plastic şi mai multe produse ecologice sau vegane! Pe acest principiu se bazează două tinere din Oradea care au deschis un magazin în care vând doar produse vrac. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul, alimentele nu sunt mai scumpe decât cele din supermarket, iar clienţii pot cumpăra exact cantitatea de care au nevoie. În plus, nefiind ambalate, nici nu mai produc deşeuri.

Cele aproape 250 de sortimente de produse se vând vrac. Sunt ţinute în borcane de sticlă ori în saci, iar clienţii îşi cântăresc singuri cât au nevoie. Unii dintre ei vin la magazin şi cu recipiente de acasă.

„Totul se poate cumpără vrac în propriile recipiente reutilizabile, fie că sunt din sticlă sau inox, hârtie. Orădenii găsesc de la paste, faină, condimente, fructe şi legume de sezon şi până la detergent de rufe.” , a declarat Ioana Tănase, proprietar magazin.

Statiscile arată că un român produce, în medie, 272 de kilograme de deşeuri anual. România reciclează doar 3% din deşeuri şi se află pe locul 27 din Uniunea Europeană. Cel mai scăzut nivel îl înregistrează Bulgaria, care are o rată de reciclare de 0%.

Stație de metrou supraterană, în București! Unde se va afla... Gigi Becali a împărțit un teanc cu bancnote de 100 de lei, în stradă, în fața palatului din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x