Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează Ziua Națională a Croației pe 30 mai 2024. Tot ce trebuie să știi despre acest eveniment

Joi, 30 mai 2024, un doodle special de la Google marchează Ziua Națională a Croației. Tot azi, browerul celebrează și Ziua Mamei în Nicaragua, o republică din America Centrală.

Un doodle special de Ziua Națională a Croației de pe 30 mai
Joi, 30 mai 2024, un doodle special de la Google marchează Ziua Națională a Croației | Captură Google

Google a lansat un doodle special pentru Ziua Națională a Croației joi, 30 mai 2024. De asemenea, oamenii din Nicaragua sărbătorește azi Ziua Mamei. Este o dată deosebit de specială pentru două națiuni diferite.

Ce trebuie să știi despre Ziua Națională a Croației celebrată pe 30 mai 2024. Google marchează ziua cu un doodle special

Pe 30 mai 1990, Croația a făcut primul pas către independență. În această zi importantă s-a înființat primul parlament democratic al țării. În fiecare an la această dată, oamenii importanți ai statului ies în fața poporului pentru a ține un discurs despre trecutul și viitorul măreț al Croației.

Conform informațiilor puse la dispoziție de Google, pe 30 mai se organizează ceremonii pentru comemorarea eroilor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă al Războiului de Independență al Croației, unde se depun coroane de flori și se aprind lumânări la diferite repere și monumente istorice. Prin acest obicei, croații sărbătoresc libertatea națiunii.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Google marchează ziua de azi, 28 mai 2024, cu un doodle special. Ce reprezintă și unde e vizibil

30 mai este o zi cu o mare semnificație pentru Croația. Pentru a celebra o victorie atât de însemnată a țării, croații aleg să petreacă acest eveniment alături de familie sau de prieteni. Adesea, ies în oraș sau merg în piața istorică Jelačić din Zagreb pentru a vedea soldații care mărșăluiesc alături de toboșari într-o paradă militară.

În fiecare an, la această dată, steagul Croației poate fi văzut fluturând cu mândrie.

Un doodle special marchează Ziua Mamei în Nicaragua pe data de 30 mai 2024

Un alt eveniment important are loc pentru populația din Nicaragua pe 30 mai 2024. Aceștia sărbătoresc Ziua Mamei. Este un moment dedicat tuturor mamelor din țară, având dedicată o zi în care pot să se relaxeze și să se odihnească mai mult ca de obicei.

Deși Nicaragua este cea mai mare țară din America Centrală, aceasta are o densitate mică de locuitori. Potrivit dovezilor arheologice, se pare că această regiune ar fi fost locuită încă din 12.000 Î.Hr. Estul țării a fost populată de grupuri etnice vorbitoare de limbi Macro-Chibchan. Aceștia își asigurau traiul de zi cu zi prin vânat și agricultură. Ei sunt singurii indieni care încă mai trăiesc în Nicaragua.

Citește și: Google a lansat un doodle nou pe 27 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Popoarele vorbitoare de limba Mangue au început să își facă apariția pe teritoriul republicii din America Centrală în secolul IX d.Hr., iar mai apoi au venit mayașii. Cel care ar fi observat pentru prima data Nicaragua, în anul 1502, ar fi fost chiar Cristofor Columb.

De asemenea, primul spaniol care a ajuns pe meleagurile țării a fost celebrul González Dávila, exploratorul care a descoperit Panama în anul 1520. Acesta a descoperit în Nicaragua un trib indigen Nahua.

Nicaragua are o istorie impresionantă și o poveste fascinantă despre care locuitorii țării au uitat cu trecerea timpului. Noile obiceiuri și vremuri actuale au dat uitării o cultură care astăzi este păstrată doar de cei mai bătrâni.

Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”... Rezultate Loto azi, 30 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x