Antena Căutare

Votăm din nou pe 27 septembrie! Cum se vor desfășura alegerile locale și campaniile electorale în perioada coronavirusului

Votăm din nou pe 27 septembrie! Ne alegem primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni. Preşedintele Klaus Iohannis a promulga legea pentru organizarea alegerilor locale, însă votul din această toamnă va fi cu totul altfel decât îl ştiam.

Un an atipic ne aduce și alegeri atipice. Șansele sa votam in stare de alerta sunt destul de mari si cresc odata cu numarul de imbolnaviri.

Drept urmare, anul acesta nu vom mai avea mitinguri si adunari electorale, iar campania se va face online sau din usa in usa.

Vom purta masca de protectie. Vor fi instalate dispensere cu dezinfectant, iar cel mai probabil vor fi mai putine cabine de votare.

Perioada electorala incepe in cateva zile, pe 29 iulie. Lista finala a candidatilor se va afisa pe 24 August, iar campania electorala va tine de pe 28 August pana pe 26 septembrie, ca pe 27 sa mergem sa punem stampila pe buletinul de vot.

Numărul îmbolnăvirilor creşte dramatic, politicienii sunt în febra alegerilor. Astăzi, au stabilit şi au votat calendarul localelor.

27 septembrie este data la care suntem chemați la urne să ne alegem primarii și consilierii locali.

Oficial! Parlamentul a decis data alegerilor locale! Când ne vom alege primarii: „Procesul de votare se poate organiza”

Parlamentul a decis că alegerile nu mai pot fi amânate. Partidele pot începe strângerea de semnături pentru candidați, chiar la sfârșitul acestei luni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Campania electorală începe, oficial, pe 28 august

Va fi o campanie atipică, ne avertizează președintele Klaus Iohannis. Nu trebuie să ne așteptăm la mitinguri, ci la o campanie concentrată, mai degrabă, în mediul online. Asta pentru că pericolul pandemiei nu a trecut.

Alegeri locale 2020: Calendar și toate informațiile utile pentru români

„Cu siguranţă, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii, mai degrabă în medii online, pe tv şi aşa mai departe”, a precizat Iohannis.

Preşedintele a afirmat că „este o provocare şi pentru politicieni şi pentru partide, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”.

Reportaj exclusiv din Spitalul Judeţean Argeş, care a ajuns focar de coronavirus. Mărturisirile unei paciente: "Să ... România, inclusă de autorităţile din Belgia în zona portocalie. Persoanele care ajung din România li se recomandă autoiz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x