Antena Căutare

Care este suma totală pe care a câștigat-o România după ce a participat la EURO 2024! Se oferă premiu chiar și pentru participare

Echipa națională a încasat sume uriașe pentru prestația de la Campionatul European, chiar dacă a fost eliminată de Olanda în cadrul meciului de aseară. Iată la ce sume ajung premiile de la EURO 2024!

Echipa națională la EURO Galerie
Care este suma totală pe care a câștigat-o România după ce a participat la EURO 2024! | Hepta

După ce România a trecut de grupe și s-a calificat în optimile turneului final, o țară întreagă și-a arătat aprecierea față de tricolorii care au dat tot ce au putut pentru a ajunge cât mai departe în Campionatul European.

Deși echipa națională a fost eliminată de Olanda, românii au demonstrat că sunt mândri de rezultatele pe care le-au obținut tricolorii și că indiferent de rezultat nimeni și nimic nu va schimba iubirea față de jucătorii noștiri.

Citește și: Euro 2024: România - Olanda 0-3. Tricolorii părăsesc competiția după o înfrângere drastică!

România a avut șansa de a participa la EURO 2024 după 24 de ani de așteptare, și, deși a fost eliminată, echipa a câștigat o sumă fabuloasă chiar și până la meciul cu Olanda!

Articolul continuă după reclamă

Câți bani a câștigat România după ce a participat la Euro 2024

Naționala Româniai a încasat sume uriașe pentru toate realizările pe care le-a avut anul acesta în cadrul Campionatului European.

Datorită remizei cu Slovacia, unde scorul a fost 1-1, și calificării pe primul loc în optimile de finală ale EURO 2024, echipa naționașă a primit un bonus de 2 milioane de euro.

De asemenea, egalul din grupele competiției a fost recompensat de către Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) cu suma de 500 000 de euro, fapt care a dus la încasarea a sumei de încă 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optimile de finală, scrie CAN CAN.ro .

Aceste sume se adaugă la banii deja câștigați prin prisma participării la EURO 2024, dar și la premiul pentru victoria din prima etapă a grupelor, unde România a învins Ucraina cu 3-0.

Până acum, în total, Naționala României a obținut un bonus financiar în valoare de 12,5 milioane de euro, iar dacă ar fi reușit să învingă Olanda în optimi ar fi primit încă o recompensă în valoare de 2,5 milioane de euro.

Citește și: Ce a transmis Edi Iordănescu înainte de meciul România - Țările de Jos, din optimile de la Euro 2024. „Da, Olanda e favorită...”

Miile de felicitări pentru tricolori au venit atât din partea persoanelor publice, cât și din partea tuturor suporterilor din întreaga țară, și, deși drumul lor s-a oprit aici, românii au ținut să mulțumească pentru tot.

Felicitările au venit chiar și din partea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Iată declarațiile!

„Mulţumesc echipei naţionale! Aţi reuşit să uniţi - din nou - toţi românii! România are viitor!”, a transmis Marcel Ciolacu prin intermediul rețelelor sociale.

„Împreună cu colegii, suntem în această seară alături de echipa națională. Indiferent de rezultat, vă mulțumim, băieți, pentru bucuria și mândria pe care ni le-ați adus săptămânile acestea! Ne-ați unit și ne-ați adus speranță în suflete. Hai, România!”, a transmis și Nicolae Ciucă.

Premiile oferite la EURO 2024

Iată la ce sume ajung premiile de la EURO 2024!

  • Premiu de participare – 9.25 milioane de euro
  • Victorie – 1 milion de euro
  • Egal – 500.000 de euro
  • Calificare în optimile de finală – 1.5 milioane de euro
  • Calificare în sferturile de finală – 2.5 milioane de euro
  • Calificare în semifinale – 4 milioane de euro
  • Prezență în finală – 5 milioane de euro
  • Câștigarea trofeului – 8 milioane de euro

Citește și: Iubita lui Radu Drăgușin, urare emoționantă la aniversarea a 4 ani de relație. Cum a început povestea lor de dragoste, de fapt

Florin Niță, mesaj emoționant de la Laura, soția sa. Portarul a împlinit 37 de ani: „Ne-am cunoscut în liceu...”... „Generația de Suflet” se întoarce acasă. Ce au lăsat tricolorii în vestiarul de la München și ce apel a făcut FRF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public Vineri, 05.07.2024, 16:56
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x