Antena Căutare

Câți bani va încasa Edi Iordănescu în calitate de selecționer al echipei naționale de fotbal a României

Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei de fotbal din România. Fostul fotbalist va avea un program încărcat și un salariu care va crește în campania de calificare la Campionatul European din 2024

Colaj cu Edi Iordănescu Galerie
Edi Iordănescu, noul selecționer al Naționalei, are 43 de ani | Hepta

Ca selecționer al echipei de fotbal a României Edi Iordănescu va încasa o sumă de 20.000 de euro pe lună, iar apoi, pentru campania de calificare la Campionatul European din 2024, salariul său va ajunge la 30.000 de euro pe lună, potrivit ziare.com.

Edi Iordănescu va fi implicat în Liga Națiunilor, după următorul program:

4 iunie 2022: Muntenegru - România (ora 21.45)

7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina - România (ora 21.45)

11 iunie 2022: România - Finlanda (ora 21.45)

14 iunie 2022: România - Muntenegru (ora 21.45)

23 septembrie 2022: Finlanda - România (ora 21.45)

26 septembrie 2022: România - Bosnia-Herţegovina (ora 21.45).

Citește și: Ianis Hagi nu va mai juca în acest sezon, după operația suferită la genunchi. În ce stare e și ce a transmis fotbalistul

Edi Iordănescu este noul selecționer al Naționalei

După ce a fost numit oficial noul selecționer al echipei naționalei, Edi Iordănescu a promis că va da totul pentru rolul pe care îl are acum în fotbalul românesc:

„Împreună vom da totul. Sunt foarte conștient de poziția și responsabilitatea pe care o am și mă voi asigura și că băieții înțeleg că vin și trebuie să dea totul, pentru că la mijloc este onoarea noastră, a țării.

Reprezentăm țara și e nevoie din nou să fim la cote înalte, dar asta vine în baza unui proces și în baza unei gândiri corecte și trebuie să avem încrederea corectă. Hai Romania!"

Am încredere că putem, cu băieții, cu Federația, cu suporterii, construi o echipă care poate să ne facă mândri, să strălucească și putem face performanță.

Când a venit prima discuție pentru echipa națională, am pus tot în plan secund. Pentru mine, echipa națională înseamnă enorm. Vine și din familie, continui o muncă începută cu foarte mulți ani în urmă.

Cred în Dumnezeu și în destin, dar cred și în muncă. M-am inspirat din realizările tatălui meu”, a spus Edi Iordănescu, potrivit digisport.ro.

Și Răzvan Burleanu, președintele, Federației Române de Fotbal a transmis un mesaj referitor la noul selecționer al Naționalei.

Citește și: Mihai Bendeac l-a criticat, public, pe Dan Petrescu pentru că n-a ales să fie “erou” la Națională. Ce a scris actorul

Antrenorul care are misiunea de a aduce România în elita fotbalului european. Elementele principale care au contat în decizie au fost determinarea, disponibilitatea și dorința de a reuși. Toate aceste elemente le-am regăsit din plin în persoana lui Edi Iordănescu.

La acestea, se adaugă și experiența de antrenor acumulată în cariera sa. Spiritul său analitic, pe care îl cunoașteți foarte bine, cunoașterea la zi a fotbalului românesc, au fost avantaje. Cu siguranță, este un antrenor tânăr, dar totodată am putea spune că are experiență mare în Liga 1.

Dincolo de clauzele de confidențialitate, despre contract vă pot spune că este unul care se întinde pe următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro. Se va prelungi automat pentru Euro 2024, în cazul obținerii calificării.

Altfel spus, ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea naționalei la EURO 2024, dar și unul intermediar, câștigarea grupei în Liga Națiunilor, ceea ce ar însemna că am ajunge în primele 16 țări din fotbalul european", a transmis Burleanu, președintele FRF.

Edi Iordănescu a fost numit selecționer, după ce Dan Petrescu a refuzat această funcție.

Ianis Hagi nu va mai juca în acest sezon, după operația suferită la genunchi. În ce stare e și ce a transmis fotbalistul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x