Antena Căutare

Ce sumă va trebui să returneze Simona Halep organizatorilor US Open dacă se va dovedi că s-a dopat

Simona Halep ar putea pierde o sumă considerabilă de bani, dacă acuzația potrivit căreia tenismena s-ar fi dopat se va menține. Iată câți bani ar trebui să le plătească Simona organizatorilor de la US Open!

Ce sumă va trebui să returneze Simona Halep organizatorilor US Open dacă se va dovedi că s-a dopat Galerie
Ce sumă va trebui să returneze Simona Halep organizatorilor US Open dacă se va menține acuzația de dopaj | Getty

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu din activitate, după ce, în urma unui control antidoping de rutină efectuat la ediția de anul acesta de la US Open, a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă.

Tenismena și-a apărat imaginea publică și onoarea, explicând că nu a luat niciodată, cel puțin nu în mod conștient, Roxadustat, substanța care a fost depistată în urma testului, declarând că va face toate demersurile necesare pentru a-și dovedi nevinovăția.

Citește și: Ilie Năstase acuză sancționarea Simonei Halep sub pretextul rasismului. Reacția fostului jucător de tenis la aflarea acestei vești

Ce sumă va trebui să returneze Simona Halep organizatorilor US Open dacă se va dovedi că s-a dopat

Cu toate acestea, Agenția Națională Antidoping (ANAD), a emis un comunicat potrivit căruia suspendarea Simonei Halep nu poate fi una mai mică de 12 luni, echivalentul unui an. Indiferent de circumstanțele atenuante, cazurile în care este implicată substanța interzisă Roxadustat nu sunt tolerate prea bine de către Agenția Mondială Antidoping (WADA).

În aceste condiții, dacă suspendarea fostului lider mondial va fi într-adevăr menținută, Halep va fi nevoită să înapoieze premiul câștigat pentru participarea la US Open 2022, și anume suma de 80.000 de dolari, informează Digisport.ro.

Simona Halep a fost eliminată în primul tur al turneului de Grand Slam din SUA, după ce a fost învinsă de Daria Snigur.

Citește și: Ce medicamente ia zilnic Simona Halep. Acestea sunt tratamentele pe care jucătoarea de tenis le urmează

Roxadustat, o substanță interzisă pentru care nu există toleranță din partea Agenției Mondiale Antidoping

Situația nu este în favoarea Simonei Halep, cazurile în care este implicată substanța Roxadustat fiind de regulă considerate ca intenționate. Singura modalitate prin care sportiva își va putea stabili nevinovăția este dacă poate demonstra că a luat substanța în mod neintenționat și fără să fie conștientă de acțiunea sa, ca urmare a ingerării unui tratament care conținea Roxadustat fără știrea ei, spre exemplu.

„Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”, a declarat Simona Halep, la scurt timp după ce s-a anunțat decizia suspendării.

Conform fostului consilier medical din staff-ul Simonei Halep, dr. Dana Safta, jucătoarea de tenis ia zilnic două pastile: Euthyrox 50mg și o pastilă anticoncepțională, motiv pentru care nu ar fi putut să consume Roxadustat cu bună știință. Mai mult decât atât, consumul de Roxadustat ar fi crescut riscul de tromboză în cazul operației recente pe care Simona Halep a suferit-o în zona nasului.

„Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 - Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Andreea Răducan, despre scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep: „Uneori în viață poți plăti pentru greșelil... Prima descoperire importantă în scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Ce au stabilit avocații care lucrea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x