Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ninsori abundente în București și alte opt județe din România. Se anunță depuneri consistente de zăpadă

Meteorologii au emis, marţi, cod galben de ninsori însemnate şi intensificări ale vântului, valabil până joi dimineaţă.

Alertă ANM! Cod galben de ninsori abundente
Cod galben de ninsori abundente în București și alte opt județe din România. Se anunță depuneri consistente de zăpadă | Getty

În Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. De marţi seară până miercuri, la ora 23.00, va fi cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Sunt vizate Capitala şi opt judeţe: Giurgiu, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Teleorman şi Galaţi, potrivit news.ro.

Potrivit ANM, de marţi seară, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

Citește și: Cea mai buna metodă pentru dezaburirea parbrizului. La ce truc apeleaza inclusiv inginerii NASA

Cod galben de ninsori însemnate și vânt puternic până joi dimineață

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Conform ANM, în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 vor cădea ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova.

”În regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, de marţi seară de la ora 23.00, până miercuri la aceeaşi oră, este cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Citește și: Atenție, șoferi! Cum încălzești rapid mașina, în zilele reci! Trucul ce te salvează imediat

”Local, în jumătatea de sud-est a ţării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii”, au mai precizat meteorologii.

Cum va fi vremea la munte

De asemenea, la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ, iar în regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50...60 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic în aproape toată țara şi ninsori la munte. Ce zone sunt afectate... Nouă alertă din partea meteorologilor! Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori. Zonele vizate de avertizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x