Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt în aproape toată țara. Ce regiuni sunt afectate și ce spun meteorologii

Meteorologii au emis un Cod Galben de vânt puternic în mai multe regiuni ale țarii. Iată ce zone sunt afectate.

Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt în aproape toată țara. Ce regiuni sunt afectate și ce spun meteorologii
Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt în aproape toată țara. Ce regiuni sunt afectate și ce spun meteorologii | Shutterstock

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

Cod Galben de vânt în mai multe zone ale țării

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

Meteorologii au emis o nouă evertizare cod galben. Astfel, pe data de 18 ianuarie 2022, zonele de est, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi afectate de un vânt puternic în această zi, până la orele 20.

Citește și: Prognoza meteo 18 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90...110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50...55 km/h”, anunță meteorologii ANM.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2022

La munte, la altitudini mari, vântul poate depăși la rafală chiar și peste 90-110 km/h, în timp ce în Moldova și în nordul Dobrogei, vântul va bate cu 60-70 km/h. În celelalte regiunii ale țării vântul va bate moderat, cu viteze cuprinse între 45-60 km/h.

La primele ore ale dimineții, dar și seara, ceața va persista în special în nord-vestul, nordul și în centrul țării, dar și în zonele montane. În vestul și în centrul țării, va fi ceață cu depundere de chiciură.

În zonele montane va ninge viscolit, iar cerul va fi variabil. Se vor înregistra unele înnorări în sud-estul și estul teritoriului când pe arii restrânse e posibil să fulguiască. Potrivit meteorologilor, maxima zilei se va încadra între -3 și 7 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -12 și -4 grade.

În capitală astăzi meteorologii anunță o vreme în general frumoasă, cu cer variabil. Vântul va bate cu intensitate, atingând viteze de până la 50 km/h. Valorile termice înregistrate astăzi vor fi mai scăzute decât în zilele precedente. Astfel, temperatura maximă va atinge 5 grade, în timp ce minima ar putea ajunge chiar și până la -7 grade Celsius.

Prognoza meteo 19 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Vremea în luna februarie 2022. Prognoza meteo până pe 14 februarie, ultima lună de iarnă. Ce au anunțat meteorologii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x