Antena Căutare

ANM: secetă mare în România! Zonele cele mai afectate de lipsa precipitațiilor

Meteo România. Vremea schimbătoare din ultima perioada aduce probleme tot mai grave. ANM anunță secetă puternică în România. Află care sunt zonele cele mai afectate de lipsa precipitațiilor.

Meteo România. Vremea schimbătoare din ultima perioada aduce probleme tot mai grave. ANM anunță secetă puternică în România. Află care sunt zonele cele mai afectate de lipsa precipitațiilor.

Vremea în România. Lipsa precipitațiilor din ultima vreme, dar și temperaturile peste normalul acestei perioade, au adus seceta în multe zone din România.

Potrivit ANM, la data de 11 Octombrie 2019, conținutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm / ogor, se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, pe majoritatea suprafețelor agricole. În cea mai mare parte a Moldovei, izolat în estul și sud-estul Dobrogei, nordul și nord-vestul Munteniei, centrul Transilvaniei, rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare, apropiate de optim și optime

Meteorologii anunță secetă extremă și puternică în zonele de sud, sud-vest, vest, nord-vest și în unele zone izolate din centru și dobrogea.

Citește și: Vremea în weekend 12-13 octombrie 2019. Temperaturi de 25 grade C

Prognoza agronomică 11-17 octombrie 2019

Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în majoritatea regiunilor agricole.

Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 7...22°C, mai ridicată cu 1...9°C în raport cu mediile climatologice, în aproape toată ţara.

Temperatura maximă a aerului se va situa între 13...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 1...18°C, pe aproape întreg teritoriul, valori mai scăzute fiind posibile în depresiunile din estul Transilvaniei.

Regimul termic mediu diurn al solului la adâncimea de 5 cm se va încadra între 9...23°C la nivelul întregii ţări, limite optime pentru desfăşurarea fazelor incipiente de vegetaţie la culturile de toamnă semănate până în prezent.

Se prognozează precipitaţii sub formă de ploi locale, nesemnificative din punct de vedere agricol, acestea fiind însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: ANM: vremea în intervalul 14 - 21 octombrie. Răsturnare de situație, temperaturile cresc

Vara s-a întors doar pentru două zile! România, lovită de un val de frig în weekend. Zonele în care va ploua torențial... Vremea 12 octombrie 2019. Temperaturi între -5 și 25 de grade C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x