Antena Căutare

Avertizare, ANM. Trăim cea mai fierbinte zi din an! Cum va fi vremea pe 1 august 2020

Avertizare ANM! Urmează zile de foc. România se confruntă cu unele dintre cele mai toride zile de vară, unde disconfortul termic este extrem de accentuat. Ce ne aștaptă pe 1 august 2020

Avertizare, ANM. Trăim cea mai fierbinte zi din an! Cum va fi vremea pe 1 august 2020
Avertizare, ANM. Trăim cea mai fierbinte zi din an! Cum va fi vremea pe 1 august 2020

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: Disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;

În intervalul menționat la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

Prognoza zilei de 30 iulie 2020 anunță Cod galben de disconfort termic. Avertismentul meteorologilor pentru ziua de joi

Cum va fi vremea pe 31 iulie 2020, vineri

În cursul zilei de vineri (31 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/01 august) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Cum va fi vremea pe 1 august 2020, sâmbătă

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 12:00 – 01 august, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, estul țării și local în centru, instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40...50 l/mp.

Avertizare de maximă importanță, de la hidrologi! Pericol de inundații, în trei județe. Zonele afectate, în următoarele ... Furtuni cu grindină, după valul de caniculă! ANM, anunț de ultim moment: Vremea se schimbă radical...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x