Antena Căutare

Prognoza meteo 29 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Duminică, vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în nord și nord-est și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului.

Vremea în România, luna august
Duminică, 29 august 2021, meteorologii au anunțat vreme instabilă și răcăroasă în cea mai mare parte a țării. | Profimedia

"În cea mai mare parte a ţării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...35 l/mp şi local 40...50 l/mp", precizează meteorologii.

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține ridicate până la sfârșitul lunii august, când se va răcori treptat. Luna septembrie aduce precipitații și o scădere însemnată a temperaturilor în anumite regiuni, în prima jumătate.

Citește și: Cum va fi toamna, după o vară cu temperaturi care au întrecut recorduri. Directorul ANM, despre vremea din luna septembrie

Ploile vor avea și caracter torențial, local vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi la deal și la munte, 50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi mai coborâte decât cele normale datei, și se vor situa între 18...19 grade în Dealurile de Vest și în Maramureș și 31 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârșitul nopții, va fi ceață.

Citește și: Vremea în septembrie. Cum va fi de la sfârșitul lui august, până la jumătatea primei luni de toamnă. Estimările ANM

Prognoză meteo 29 august 2021, București

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului și apoi, cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea vor fi perioade în care se vor semnala averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Prognoză meteo 29 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 20°C

Timișoara – 19°C

Baia Mare – 17°C

Craiova – 24°C

Sibiu – 18°C

București – 29°C

Constanța – 28°C

Galați – 31°C

Brașov – 23°C

Miercurea Ciuc – 21°C

Iași – 26°C

Cluj-Napoca – 18°C

Suceava – 22°C

Vremea la munte, 29 august 2021

Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, descărcări electrice, ziua pe arii relativ extinse, iar noaptea în Carpații Orientali și în jumătatea estică a celor Meridionali.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Izolat vor mai fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, în special în zona înaltă, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Valorile termice nu vor avea modificări semnificative față de intervalul anterior.

Citește și: Alertă ANM! Cod portocaliu de ploi abundente în 10 judeţe și cod galben de descărcări electrice, vijelii și grindină

Vremea la mare, 29 august 2021

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 21 și 23 de grade.

Noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 25 de grade.

Alertă ANM! Cod portocaliu de ploi abundente în 10 judeţe și cod galben de descărcări electrice, vijelii și grindină... Alertă meteo! Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x