Antena Căutare

Val de caniculă, în România. Meteorologii anunță temperaturi de 45 de grade: „Suntem sub influența unui val de aer tropical ce se va intensifica”

Urmează trei zile de foc! Valul de aer tropical ce a ajuns în România va aduce, la soare, valori de până la 45 de grade.

Val de caniculă, în România. Meteorologii anunță temperaturi de 45 de grade: „Suntem sub influența unui val de aer tropical ce se va intensifica” Galerie
Val de caniculă, în România. Meteorologii anunță temperaturi de 45 de grade: „Suntem sub influența unui val de aer tropical ce se va intensifica” | Profimedia

ANM e emis o informare meteo de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă de astăzi până joi la ora 20. În acest interval, 22 de județe se vor afla sub cod galben de caniculă.

„Deja ne aflăm sub influența unei mase de aer tropical, ce se va intensifica în zilele următoare. Astfel, dacă astăzi s-au înregistrat, izolat, maxime de 34-35 de grade, în zilele următoare vor fi valori cu mult mai mari, până la 38 de grade”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Meteorologul a subliniat că aceste valori se vor înregistra la umbră. De fapt, temperaturile resimțite ar putea ajunge până la 45 de grade, pe durata codului galben de caniculă.

„Temperaturile resimțite vor fi cu mult mai ridicate. Foarte probabil, vor atinge și 45 de grade, în funcție de zonele în care se găsesc oamenii. În zonele urbane, acolo unde există mult beton, mult asfalt, temperatura real resimțită va fi cu mult mai ridicată”, a explicat Alina Şerban, la Antena 3.

ANM a emis o informare meteo de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării

Informarea meteo este în vigoare în intervalul marţi ora 12.00 - joi ora 20.00. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţării şi local din vest.

Miercuri şi joi va fi Cod galben de caniculă în 22 de judeţe.

Judeţele vizate sunt Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, şi Olt.

România arde la 40 de grade! ANM, cod galben de caniculă, inclusiv în Bucureşti. Care sunt județele vizate... Căldură sufocantă în Capitală și alte 21 de județe. ANM a emis cod de caniculă, valabil până joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x