Pierdere pentru Jill și Joe Biden. S-au despărțit de una dintre cele mai importante ființe din viața lor

Joe și Jill Biden l-au pierdut pe Champ, câinele lor ciobănesc german. Patrupedul le-a fost alături timp de 13 ani și a murit „liniştit, acasă”, a anunţat cuplul prezidenţial.

Joe și Jill Biden l-au pierdut pe Champ, câinele lor ciobănesc german

Getty Images

Jill şi Joe Biden deplâng moartea animalului lor de companie: „A fost preţuitul nostru tovarăş permanent în timpul ultimilor 13 ani şi era adorat de întreaga familie Biden”.

„Chiar dacă puterea lui Champ a pălit în ultimele luni, când intram într-o încăpere, se ridica imediat, dădea mereu din coadă şi ne îndemna cu nasul să îl scărpinăm după ureche sau pe burtă. Oriunde ne aflam, voia să fie şi el şi totul era brusc mai bine când era aproape de noi.

Citește și: Jill Biden e cea mai modernă primă doamnă a SUA. Cum a impresionat în blugi skinny și adidași

Nu îi plăcea nimic mai mult decât să se tolănească la picioarele noastre în faţa unui foc, la finalul zilei, alăturându-ni-se ca prezenţă reconfortantă în întâlniri, sau stând la soare în grădina Casei Albe”, au povestit soţii Biden, conform comunicatului.

Soții Biden îl aveam pe Champ din 2008

Cuplul l-a primit pe Champ în 2008, când era pui, cu puţin timp înainte ca soţii să se mute în reşedinţa oficială a vicepreşedintelui, la Naval Observatory.

Joe Biden a spus că l-a botezat fiind inspirat de tatăl lui, care îi spunea: „Ori de câte ori eşti doborât, campionule, ridică-te!”.

Citește și: Joe Biden a dezvăluit ce avere are. Președintele SUA și-a făcut publică declarația fiscală

În comunicatul trimis sâmbătă, familia a vorbit despre primii ani din viaţa lui Champ, căruia îi plăcea să alerge după mingi de golf şi nepoţii lui Biden.

Preşedintele şi prima doamnă mai au un ciobănesc german, Major, câine salvator pe care l-au adoptat în 2018.

Ce meserie are Jill Biden

Înainte ca soțul său să fie ales președintele Americii, Dr. Jill Biden era profesor de engleză, cu normă întreagă, la Northern Virginia Community College. La acel moment, ea intenționa să-și păstreze locul de muncă.

Soția lui Joe Biden și-a făcut cunoscută această dorință încă din august.

”Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau. Este important și vreau ca oamenii să prețuiască profesorii, să le cunoască contribuțiile”, spunea ea pentru CBS Sunday Morning.

Dacă se va ține de cuvânt, Jill Biden va fi singura Prima Doamnă care va deține un loc de muncă plătit în istoria de 231 de ani a acestui rol.

Însă nu este unica premieră. Soția actualului președinte al SUA este și doctorand, titlu pe care niciuna dintre cele care i-au precedat nu l-a deținut. Ba mai mult, și Joe Biden a avut mai multe meserii înainte să devină președinte.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri