Antena Căutare

S-A AFLAT! Adevăratul motiv pentru care a murit celebrul artist Dumitru Fărcaș!

Folclorul românesc este de astăzi mai sărac. Celebrul Dumitru Fărcaș, artistul care a fascinat generaţii cu taragotul său fermecat, s-a stins la vârsta de 80 de ani. Vestea a venit în dimineața zilei de 7 august și a așternut un văl de doliu peste România.

Folclorul românesc este de astăzi mai sărac. Celebrul Dumitru Fărcaș, artistul care a fascinat generaţii cu taragotul său fermecat, s-a stins la vârsta de 80 de ani. Vestea a venit în dimineața zilei de 7 august și a așternut un văl de doliu peste România.

Doinele, dar şi vorbele sale despre dragostea de ţară, făceau să vibreze sufletele românilor. Dumitru Farcaş era căsătorit şi avea o fiică în Canada. Trupul neînsufleţit va fi depus mâine, la ora 14, la Casa de Cultură a studenţilor din Cluj, acolo unde este o sală care îi poartă numele. Va fi înmomântat în satul natal, chiar în curtea părintească, aşa cum i-a fost dorinţa.

Artistul s-a stins în somn, în urma unui infarct. A murit în timpul nopţii, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, acolo unde în urmă cu două săptămâni a suferit o intervenţie chirurgicală. Suferea de probleme cardiace şi era internat de ceva vreme la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Articolul continuă după reclamă

Taragotul îl însoţea de mai bine de 60 de ani peste tot în lume. În 2014 a rămas fără el. I-a fost furat dintr-o maşină parcată în faţa Ateneului Român. Instrumentul, vechi de 100 de ani, a fost recuperat câteva zile mai târziu. Fusese lăsat pe o bancă în parc de un bărbat. Maestrul i-a iertat pe hoţi. Era în firea lui, maramureşean crescut într-o familie de artişti. Bunicul, tatăl și cei doi frați mai mari au cântat la fluier.

GENIAL. Ăsta-i cel mai tare COVER după "Despablito". Delia, fii atentă aici!... Vă mai aduceţi aminte de trupa SWEET KISS? Ce mai fac şi cum arată acum fetele care cântau în anii 2000 hitul "Alin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x