Ingrediente
- 1 homar viu de 1 kg
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 morcov
- sare
- piper
- smantana lichida
- cartofi
- sofran
- coniac
- 100 g orez salbatic
- 25 g unt
- mango
- nuca de cocos
- amestec de condimente caribbean
- 25 ml rom
- cimbru
- coriandru
- boia dulce
- 200 ml vin alb sec
- sakura mix
- ierburi decorative
Mod de preparare
Homarul se pune la fiert intr-o oala cu apa impreuna cu sare, piper, ceapa, telina, morcov, cimbru, coriandru si boia dulce.
Se opareste timp de 10 minute in apa clocotita, impreuna cu celelalte ingrediente.
Se scoate apoi in apa cu gheata si se lasa la racit.
Se decorticheaza pentru a lua toata carnea din el.
Se pastreaza o parte din cochilia capului si o pensa pentru décor.
Restul cochiliei si coraiul, impreuna cu 200 ml vin alb sec, se fierb cu o parte din zeama in care a fost oparit homarul, timp de 1 ora.
Jumatate din acest fond obtinut se foloseste pentru fierberea orezului salbatic si jumatate pentru sosul stil bisque.
Sos stil bisque:
Jumatate din fondul de mai sus, smantana lichida, cartofii, sofranul si coniacul se fierb pana scad la consistenta unui sos. Sosul obtinut se da prin blender si se strecoara.
Orezul salbatic se fierbe cu cealalta jumatate din fondul de mai sus, cu romul si cu untul.
Cand e gata, se leaga cu putina smantana lichida.
Se adauga cubulete de mango si nuca de cocos, alaturi de amestecul de condimente caribbean.
Montajul:
Se face un cerc de orez, se aseaza homarul deasupra, incalzit in prealabil intr-o tigaie cu unt si usturoi.
In decor intra sosul, o parte din carapacea cochiliei homarului si un cleste, ierburi decorative, bucati de mango si de nuca de cocos, coriandru, sakura mix.