Chefi la cuțite, 22 martie 2021. Rețetă de stridie în spuma mării, preparată de Pavel Gherghe
O rețetă spectaculoasă și inedită, prezentată în ediția 11 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a fost rețeta de stridie în spuma mării, preparată de concurentul Pavel Gherghe.
Publicat: Marti, 23 Martie 2021, 10:01 | Actualizat: Marti, 23 Martie 2021, 16:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pavel Gherghe, un tânăr concurent de în vârstă de 26 de ani, a venit în ediția 11 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” să-i impresioneze pe chef Cătălin Scărlătescu, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea, cu o rețetă de stridie în spuma mării.
El a reușit să facă un adevărat spectacol în bucătărie cu preparatul său. Și chiar să impresioneze cu tehnica și abilitățile în bucătărie, atât de mult încât a primit de la Cătălin Scărlătescu cuțitul de aur. Din păcate, concurentul a refuzat cuțitul de aur, dorind să facă parte din echipa lui Sorin Bontea.
Urmăriți mai jos ingredientele folosite și modul de preparare al ineditei rețete cu care Pavel Gherghe s-a prezentat în fața celor trei jurați.
Ingrediente pentru rețetă de stridie în spuma mării
- 10 stridii Gillardeaux no. 2
- 4 mere golden
- 2 lămâi
- 6 lime
- 300 ml șsampanie/spumant
- 400 ml cidru de mere
- 10 foi de gelatină
- 250 ml ulei de măsline
- 15 gr lecitină de soia, pudră
- 15 gr gumă Xantan
- 10 gr agar agar
- 100 gr zahăr
- 100 ml apă
- gheață
- sare de mare
Mod de preparare pentru rețetă de stridie în spuma mării
Urmăriți mai jos tehnicile de pregătire a elementelor ce compun această spectaculoasă rețetă.
Cum se prepară spumă de cidru
Puneți la înmuiat gelatina în apa rece.
Adaugați într-o sosieră șampania șsi cidrul de mere și aduceți-le la fierbere.
Eliminați excesul de apă de pe gelatină și adaugați-o în sosieră, amestecând foarte bine cu un tel. Puneți amestecul în sifon, adaugați două cartușe de N2O și păstrați spuma de cidru la frigider până în momentul servirii.
Cum se prepară perle de lime
Puneți uleiul de măsline într-un recipient, la rece.
Într-o sosieră, adăugați zeama de la 2 lime, apa, zahărul și agar agar-ul și aduceți-le la fierbere, amestecând bine până obțineți o consistență omogenă.
Cât încă lichidul este fierbinte, luați-l într-o seringă și picurați-l ușor în recipientul cu uleiul de măsline (foarte rece).
Separați perlele de ulei, trecând totul printr-o sită.
Puneți perlele într-un recipient cu apă rece timp de câteva secunde și separați-le de apă. Păstrați-le la frigider până în momentul servirii.
Cum se prepară gel lime
Într-o sosieră adăugați zeama de la 2 lime, apa și zahărul și fierbeți la foc mic timp de câteva minute. Treceți totul printr-o sită deasă, adăugați guma xantan, blendați bine, și treceți iar prin sită deasă. Păstrați gelul la rece într-un dispenser pentru sosuri până la servire.
Pe aceeași temăCum se prepară julliene de mere
Spălați și curățați merele, apoi puneți-le în apă cu suc de lămâie.
Tăiați merele julliene fin și puneți-le într-un recipient cu suc de lămâie și gheață, până în momentul servirii.
Cum se prepară spumă de stridii
Deschideți stridiile cu grijă, pentru a nu pierde prima apă. Strecurați apa lor într-un recipient, printr-o sită fină. Adăugați lecitina de soia și blendați bine.
Înainte de servire spumați cu ajutorul kitului de spumă.
Cum se afumă stridiile
Scoateți stridiile din scoică și treceți-le rapid prin apă sarată, foarte rece.
Tamponați-le ușor cu un prosop de bucătarie și puneți-le într-un gastronom, pe care îl acoperiți cu folie alimentară, în care faceți o mică gaură pentru a putea afuma.
Pregătiți pistolul de afumare cu lemnul de măr și afumați stridiile timp de 15-20 de minute.
Pentru mai multe rețete delicioase urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.