Rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă
După ce veți încerca această rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă cu siguranță le veți repeta, pentru că sunt mai gustoase și mai sănătoase.
Publicat: Marti, 26 Februarie 2019, 09:57 | Actualizat: Luni, 14 Decembrie 2020, 11:08După ce veți încerca această rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă, cu siguranță o veți repeta, pentru că foile sunt mai gustoase și mai sănătoase.
Ingrediente pentru rețeta de foi pentru cremșnit preparate în casă:
- 300 gr făină + puțină pentru înfăinat
- 200 ml apă rece
- 1 lingură oțet
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr făină
Mod de preparare pentru rețeta de foi pentru cremșnit preparate în casă:
Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo: uleiul, oțetul, apa rece și sarea. Se frământă un aluat ferm care se întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată.
Se amestecă 250 gr unt moale cu 125 gr făină, iar cu 2/3 din acest amestec se unge 2/3 din foaia de aluat.
Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce celălat capăt de aluat uns peste pachet. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei.
Se unge 2/3 din aluatul împachetat cu restul de unt și făină și se împachetează în același mod.
Se acoperă pachetul de aluat foietaj cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore, să se întărească untul din interior.
Din acest aluat se vor coace 3 foi de 25/25 cm, sau 2 foi de 24/36 cm.
Găsiți mai multe Rețete de cremșnit- AICI, de unde vă puteți inspira pentru creme.