Cel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut
Mai sunt câteva zile și începe postul Paștelui. Gospodinele sunt pregătite să le pună pe pasă pofticioșilor chiar și în post cele mai delicioase deserturi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Martie 2024, 12:17 | Actualizat: Vineri, 15 Martie 2024, 12:17Pe 18 martie începe postul Paștelui. În acest an, Paștele va fi la data de 5 mai, iar gospodinele se pregătesc deja pentru mesele în familie. Pentru cei mai pofticioși pot alege rețete simple și rapide.
Chiar dacă începe postul, nu înseamnă că trebuie să renunțe la deserturile cremoase și delicioase.
Pe aceeași temăCel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut
În perioada de post poate fi dificil de satisfăcut poftele pentru dulce. Dacă cele din comerț nu sunt pe placul celor din familie, gospodinele recurg la rețete simple, cu ingrediente puține, dar care să surprindă prin gustul nemaipomenit.
Pe aceeași temăUn desert delicios și rapid de preparat este napolitana cu gem și cremă. Dacă timpul este limitat, acest desert poate fi făcut doar cu gem. Însă nici prepararea cremei nu ia foarte mult timp, confrom unei surse.
Acest desert de post poate fi soluția salvatoare în zilele aglomerate când pofta de dulce nu le dă pace.
Pe aceeași temăIngrediente pentru opt porții
- 1 pachet foi de napolitană
- gem (la alegere)
- 100 g margarină vegetală
- 300 ml lapte vegetal
Pe aceeași temă- 20 g făină
- 1 lingură de amidon de porumb
- 100 g zahăr
- esență de vanilie (după gust)
Pe aceeași temăMod de preparare
Foile de napolitană trebuie tăiate în pătrate egale. După care se prepară crema.
Pentru cremă se amestecă laptele vegetal cu zahărul, făina și amidonul de porumb. Întreaga compoziție se pune pe foc mic și se amestecă până se îngroașă.
Pe aceeași temăDupă care se lasă crema să se răcească. Apoi trebuie încorporată margarina vegetală și adăugată esența de vanilie, în funcție de preferințe.
Pe aceeași temăSe ia o foaie de napolitană, tăiată în prealabil, peste care se pune un strat de cremă. Peste cremă se adaugă o altă foaie de napolitană, peste care se pune gem. Se alternează aceste straturi până se obține un sendviș de șapte foi de napolitană.
Pe aceeași temăAstfel se obține un desert rapid, pe placul pofticioșilor de toate vârstele, dar și pe placul gospodinelor care îi pot uimi pe cei din jur cu un desert-surpriză.