Antena

Nadia Comăneci, comentarii despre cum a pierdut România medalia de bronz la Jocurile Olimpice: „Am fost la arbitra-șefă...”

Update: S-a dat verdictul TAS în privința gimnastelor românce.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 10 August 2024, 19:44 | Actualizat: Sambata, 10 August 2024, 19:45
Galerie de imagini
Nadia Comăneci, mesaj de încurajare pentru tinerele gimnaste
GettyImages

Update: Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2024. Sabrina Voinea, locul 4.

Conform Euronews.ro, TAS a acceptat contestația în cazul gimnastei Ana Maria Bărbosu. Tânăra primește medalia de bronz.

Deși Comisia TAS a judecat cele două cazuri împreună, contestația Sabrinei Voinea a fost respinsă. Sportiva încheie competiția pe locul IV.

Americana Jordan Chiles rămâne fără medalia de bronz și încheie competiția pe locul V.

Ana Maria Bărbosu câștigă prima medalie olimpică pentru România de la Olimpiada de 2012 încoace.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem”, notează Federația Română de Gimnastică.

Audierile la TAS s-au încheiat. Sabin Gherdan, avocatul celor două sportive, este încrezător că tinerele pot obține medalia de bronz la Jocurile Oimpice de la Paris 2024.

Update: Potrivit GSP.ro, Avocatul celor două sportive este de părere că româncele au șanse să obțină medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a declarat Sabin Gerdan la finalul audierilor.

Recomandari A1

Update: Potrivit Euronews.ro, audierile la TAS continuă în cazul celor două gimnaste. Acestea durează de aproximativ patru ore.

Sabrina Voinea, Ana Maria Bărbosu și Federația Română de Gimnastică sunt reprezentate de Sabin Gherdan. Avocatul a cerut Comisiei TAS ca Federația Internațională de Gimnastică să acorde trei medalii de bronz.

Deși inițial Nadia Comăneci era așteptată ca martor, aceasta nu a mai fost interogată. În schimb, a fost chemată Donatella Sacchi, președintele comitetului tehnic feminin și președintele Superior Jury. Totodată, a fost interogată și Cecile Landi, antrenoarea sportivei din Statele Unite ale Americii.

Și mama Sabrinei Voinea, Camelia Voinea, a fost audiată în decursul acestei zile.

Contestația depusă este analizată de Hamis G. Gharavi, care este și președintele panelului, și încă doi arbitri.

Update: Astăzi, sâmbătă, 10 august 2024, începând cu ora 9:00, ora României, ar începe audierile în cazul gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu.

Conform Euronews.ro, audierile în cazul gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu au început. De asemenea, Nadia Comăneci ar putea fi chemată ca martor, pentru a susține cauza celor două gimnaste.

În urma demersurilor făcute de Nadia Comăneci și de președintele Comitelului Olimpic și Sportiv Român, exercițiul la sol al Sabrinei Voinea va fi reanalizat.

Conform Euronews.ro, Federația Internațională de Gimnastică va reanaliza exercițiul la sol executat de Sabrina Voinea.

Atât Nadia Comăneci, cât și președintele Comitelului Olimpic și Sportiv Român au trimis mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Acesta a acceptat revizuirea exercițiului executat de româncă.

Zeița de la Montreal a postat pe rețelele de socializare filmulețul cu exercițiul Sabrinei Voinea și cu momentul când se susține că aceasta a ieșit cu călcâiul peste linie, însă se poate observa că nu se întâmplă asta.

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea puteau aduce bronzul acasă, însă în urma unei contestații visul lor s-a năruit.

Finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost una dramatică pentru România. Pentru aproximativ jumătate de minut, Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea au ocupat locul III, fiind la egalitate de puncte.

Cu toate acestea, echipa din Statele Unite ale Americii a făcut contestație, după ce antrenoarea tinerelor a observat că unul dintre elemente din program nu a fost notat.

Pe aceeași temă

Nadia Comăneci, comentarii despre cum a pierdut România medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: „Am fost la arbitra-șefă...”

În urma contenstației, Jordan Chiles a trecut de pe locul V, pe locul III, cu 13.766 puncte, potrivit ObservatorNews.ro. Astfel, româncele au ocupat locul IV și V.

„Noi am încercat să ridicăm România cât am putut de mult. Am muncit atât de mult şi am încercat să fac un exerciţiu la sol foarte bun. Şi au scos-o pe americancă pe locul III”, a decarat Sabrina Voinea.

„A fost un vis împlinit pentru câteva secunde, după aceea arbitrele au decis altceva”, a spus și Ana Maria Bărbosu.

Pe aceeași temă

Nadia Comăneci s-a implicat activ în incidentul cu Ana Maria Bărbosu, tânăra care pentru aproximativ jumătate de minut a deținut bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Am fost la arbitra-șefă ca să înțeleg de ce i s-a făcut această deducție de 0.1 Sabrinei Voinea. Au spus că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei care a ieșit puțin afară din linie, ceea ce eu n-am văzut”, a declarat zeița de la Montreal.

„Dar au refăcut fotografia. Și am înțeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut valoarea de 6 din 6 dificultate, astăzi i-au dat din 5, 9. (...) Toată lumea vine să mă întrebe și am vrut să văd ce s-a întâmplat”, a mai adăugat Nadia Comăneci.

Pe aceeași temă

„Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete, care au concurat fabulos și exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm. Sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală și sper că acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi”, a mai adăugat aceasta.

„La nota de dificultate, dar nu poți să faci contestație la nota de execuție. Asta e regula”, a mai specificat, întrebată fiind de contestația a aprobată a concurentei din Statele Unite ale Americii.

Podiumul de la finala la sol a fost ocupat de Rebeca Andrade, din Brazilia, Simone Biles şi Jordan Chiles, ambele din Stalele Unite ale Americii.

Pe aceeași temă

„Eu am încercat să fac o artistică foarte bună, să fac o acrobatică foarte bună, să iau aterizările, să nu ies afară din covor. Nu ştiu ce au văzut arbitrele de au scos-o pe ea pe locul trei. Am făcut contestaţie şi mi-a rămas aceeaşi notă. Americanca a făcut contestaţie şi i-au schimbat nota. Şi au scos-o pe locul trei”, a precizat Sabrina Voinea.

„Am fost pentru două minute pe podium şi... Mi-am câştigat locul respectiv, am făcut cel mai bun sol din această competiţie, a fost decizia arbitrelor, nu ştiu să spun din ce cauză au făcut decizia”, a decarat în continuare Ana Maria Bărbosu.

Pe aceeași temă

România nu mai are medalie la gimnastică de 12 ani, iar aceasta ar fi fost un vis împlinit pentru gimnastele noastre, dar și pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, sportivele sunt hotărâte să nu lase dezamăgirea simțită acum să le afecteze pe viitor.

„O să intru cu capul sus. Şi o să merg înainte”, a spus Sabrina Voinea.

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, se declară extrem de mulțumită de gimnastele României, în ciuda dezamăgirii trăite la Paris.

„Nu mai avem medalie, acesta este singurul lucru care contează. Nu putem compara cele două ţări pe niciun plan. De la nimic. De la condiţii, infrastructură, susţinere... Şi până la contestaţii. Sunt foarte mândră de fete! Foarte mândră!” a declarat aceasta.

Pe aceeași temă

Președintele Comitelului Olimpic și Sportiv Român a trimis o scrisoare de protest Federației Internaționale de Gimnastică

Președintele Comitelului Olimpic și Sportiv Român a înaintat o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică. Mihai Covaliu s-a adresat direct președintelui Morinari Watanabe. Acesta a cerut reanalizarea contestației exercițiului la sol executat de Sabrina Voinea.

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Pe aceeași temă

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul, periclitând chiar sănătatea mintală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justă a cazului prezentat.

Cu deosebit respect, Mihai Covaliu”, este conținutul respectivei scrisori.

Whatsapp LinkedIn
nadia comăneci jocurile olimpice de la paris 2024 ana maria bărbosu sabrina voinea finala de la sol jocurile olimpice 2024
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera serialului Motel Valkirias e în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1 din producția care te va captiva!
Stirile zilei ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie
Citește și
Nadia Comăneci nu îi va mai oferi medalia de bronz Sabrinei Voinea. Ce s-a întâmplat
Ce rentă viageră va încasa David Popovici, după ce se va retrage. Suma nu este deloc mică
Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o primește cea mai bună gimnastă din lume nu este deloc...
Tricou cu Nadia Comăneci, lansat de unul dintre cele mai celebre magazine din lume. La ce preț poate fi...
Video recomandate
Video
Citește și
Succesul apare în viața a trei semne zodiacale pe 17 septembrie 2024. Află ce spun astrele Catine.ro
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie spectaculoasă Happy Channel
Fiul lui Bin Laden este în viață și „pregătește atacuri în Occident”, susțin serviciile de informații... Libertatea.ro
Locuințe noi în București. Când s-ar putea termina blocajul din sectorul imobiliar. "PUG-ul va fi... Ziare.com
Fosta noră a lui Victor Piţurcă a fost prezentă la nunta de 3 milioane de euro organizată de un milionar român... AntenaSport
Premiile EMMY 2024 – Cele mai HOT cupluri de vedete. Vezi GALERIA FOTO aici Elle
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini... Spynews.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă BZI
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți HelloTaste.ro
VIDEO. Shakira a coborât de pe scenă din cauza unui fan care o filma sub fustă Antena3.ro
Avocații lui Elon Musk, greșeală care a devenit virală. Ce au putut trimite într-un email useit
Horoscopul zilei de 16 septembrie 2024. Racii au parte de cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
România nu mai are șoferi de tir. Mii de filipinezi vin să muncească la noi pe aceste poziții Wall-Street
Cum îmbini puterea și feminitatea într-o ținută? Cu o geacă de piele! Descoperă ce culori și modele se... Kudika
A murit fratele lui Michael Jackson! Cântărețul a făcut infarct la volan! Playtech
Alimente INTERZISE de Înălțarea Sfintei Cruci! Ce NU ai voie să consumi astăzi, 14 septembrie!? Redactia.ro
Cât îl costă pe un român încălzirea pentru iarnă, deşi îşi taie lemne din propria pădure: "E teroare cu ele" Observator
Alimente care previn constipația. Metode naturale de tratament pentru această tulburare digestivă MediCOOL
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară HelloTaste
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată ProSport
Cum sunt influențate ZODIILE de sezonul ECLIPSELOR 2024. Transformări în plan amoros pentru două zodii Gandul
Livian, fiul lui Nelson Mondialu, e FURIOS! Câte plicuri goale a primit după nunta mega-luxoasă de ieri: „Vă... CanCan
Epilepsia la copii: cauze, tipuri și tratament DeParinti
Cum și-au petrecut vedetele ultima săptămână. Sabrina Carpenter a participat la un afterparty, în timp ce... ZUTV
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie UseIT
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Hello Taste