Cătălin Scărlătescu, adevărul despre unele restaurante din București: „Au păcălit clientul”. Secretele din spatele preparatelor
Cătălin Scărlătescu a vorbit în podcastul Fain și Simplu al lui Mihai Morar despre secretele preparatelor de lux. Chef-ul a precizat că multe dintre rstaurantele din București păcălesc clientul în legătură cu originea preparatelor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Mai 2023, 15:58 | Actualizat: Miercuri, 03 Mai 2023, 17:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În dialogul său cu Mihai Morar, chef Cătălin Scărlătescu a povestit că unele dintre restaurante prezintă un anume preparat ca fiind unul de lux, însă adevărul este altul. Dacă în meniu, de exemplu, este prezentat un peșe de captură, există totuși posibilitatea ca peștele să vină din crescătorii. Așa se poate întâmpa și cu cele mai rare și gustoase cărnuri de vită.
Pe aceeași temăCătălin Scărlătescu, adevărul despre multe restaurante din București: „Au păcălit clientul”. Ce spune chef-ul despre secretele din spatele preparatelor: „Nu există așa ceva”
„Să nu dăm nume. Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (n.r. în meniu) și vezi chestiile alea din polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, știi cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc”, a precizat Cătălin Scărlătescu în podcastul Fain și Simplu.
Pe aceeași temă„Vita Wagyu nu e pe toate drumurile. E un animal care are o carne spectaculoasă. Dacă ești foarte bogat, atunci te întâlnești cu ea, dar un om normal ca mine nu mănâncă decât de 5-6 ori în viață”.
Astfel, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că unele alimente sunt o raritate, iar în meniu există posibilitatea ca un preparat să fie prezentat ca fiind unul de o anumită origine, când, de fapt, produsul este unul de o altă origine.
„În toată România e plin de pepeni de Dăbuleni. Asta ar însemna să se facă pepeni pe 5 etaje”, a mai exemplificat chef-ul.
„Nu e nicio diferență între bucătar și chef. E doar felul de a spune. Când am ajuns noi la București, toți eram bucătari, de când suntem la TV toți sunt chefi. Toți bucătarii să-mi dea câte o bere. Acum sunt chefi pentru că am vrut eu, Bontea și Dumitrescu. Pe vremuri când te întreba o domnișoară ce muncești și spuneai bucătar, strâmb din nas, acum când spui chef te ia acasă direct”.
Cătălin Scărlătescu s-a întros din Germania în România în anul 2002.