Antena Căutare

Articole despre bucatarie

Produsele alimentare moderne, sanatoase sau nu?

Produsele alimentare moderne, sanatoase sau nu?

Nu ati avut niciodata impresia ca in magazine sunt prea multe tipuri de produse alimentare sau prea multi producatori pentru acelasi sortiment? Toata aceasta abundenta nu inseamna insa intotdeauna calitate.

Joi, 23.09.2010, 00:00
Dulciurile de casa - cum sa iti iasa perfecte

Dulciurile de casa - cum sa iti iasa perfecte

Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina.

Vineri, 17.09.2010, 00:00
Miss Zacusca

Miss Zacusca

Razvan il prezinta pe Vladutz in juriul Miss Zacusca

Joi, 09.09.2010, 08:11
"Blonda lui Iri" face lucruri traznite in bucatarie

"Blonda lui Iri" face lucruri traznite in bucatarie

"Blonda lui Iri" si-a descoperit talente nebanuite in bucatarie. Mariana Rosca recunoaste ca ii place sa faca lucruri traznite cand vine vorba de gatit, dar spune ca lui Irinel Columbeanu i-ar pregati ceva mai traditional - rulada de vita cu bacon.

Marti, 31.08.2010, 00:00
Mituri in bucatarie

Mituri in bucatarie

Desi multi oameni de stiinta au gasit timpul si dispozitia necesare pentru a explica ce se intampla in cea mai simpatica incapere din casa, persista unele idei gresite. Indiferent daca le numim mituri, superstitii sau pur si simplu prostii, chiar daca nu rezista unei explicatii elementare, multi oameni (nu neaparat competenti in fata unei plite) cred in ele cu tarie.

Sambata, 14.08.2010, 00:00
Intra in “Povestile bucatariei romanesti”!

Intra in “Povestile bucatariei romanesti”!

Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisade Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende!

Vineri, 13.08.2010, 00:00
Cu ce inlocuim sarea?

Cu ce inlocuim sarea?

Nu trebuie sa fim bolnavi si sa ne fie recomandat de catre doctori sa nu mai mancam sarat ca sa fim constienti si sa nu abuzam de acest adaos care da gust mancarii. E mai simplu: putem inlocui sarea cu alte ingrediente, unele chiar mult mai sanatoase.

Duminica, 08.08.2010, 00:00
Bucataria in stil rustic frantuzesc

Bucataria in stil rustic frantuzesc

Daca petreci mult timp in bucatarie si ai vrea sa o transformi intr-o incapere cu personalitate, ai putea opta pentru o anumita tema pe care sa o urmezi, astfel incat toate elementele sa se imbine intr-un mod armonios. Bucataria frantuzeasca rustica este ideala pentru persoanele vesele, carora le plac elementele traditionale si naturaletea. Dar pentru ca rezultatul final sa nu fie un amestec de idei nepotrivite, este indicat sa stii cateva lucruri de baza:

Vineri, 06.08.2010, 00:00
Renovarea casei: cum supravietuiesti fara bucatarie

Renovarea casei: cum supravietuiesti fara bucatarie

Fie vrei doar sa schimbi cate ceva pe aici pe acolo, sau te pregatesti de o renovare in toata regula, atunci cand spatiul care va fi supus transformarii este bucataria, descoperi ca poate fi destul de dificil sa te descurci fara ea. Daca iti place sa gatesti, ai putea chiar suferi crunt la gandul ca pentru cateva saptamani te vei hrani cu sandvisuri si alte mancaruri reci, plus ca poate fi costisitor sa bei zilnic cafea si sa iei pranzul si cina in oras. Dar daca iti faci un plan, nu numai ca vei supravietui, dar chiar te-ai putea distra in perioada in care nu vei avea acces la bucatarie.

Joi, 05.08.2010, 00:00
Doua solutii simple pentru bucatarii mici

Doua solutii simple pentru bucatarii mici

Toata lumea viseaza la o bucatarie spatioasa, dar, daca nu o avem, trebuie sa gasim solutii pentru functionalitatea acesteia.

Vineri, 30.07.2010, 00:00
Aperitive servite la zero grade Celsius

Aperitive servite la zero grade Celsius

Pentru un aperitiv inedit, fa o crema de legume, condimenteaz-o din belsug si serveste-o direct din frigider.

Joi, 29.07.2010, 00:00
Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.

Marti, 27.07.2010, 00:00
Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect

Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect

O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.

Marti, 27.07.2010, 00:00
Aerogarden - inovatia din bucatarie

Aerogarden - inovatia din bucatarie

Revolutia bio si preferinta multora pentru produse naturale, fara adaosuri de fertilizanti si hormoni de crestere, a dus la aparitia unor „aparate de cultivat” plantele in casa.

Luni, 26.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tonkatsu

Bucataria japoneza: Tonkatsu

Desi aceasta reteta a fost inventata abia in secolul XIX, a devenit una dintre cele mai populare mancaruri din bucataria japoneza. "Tonkatsu" inseamna cotlet de porc si este facut cu un pane special, din paine fara coaja, care, din pacate, nu se gaseste decat in Japonia. Bine ca avem alternative si ca aceasta reteta poate fi delicioasa oricum.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tempura Udon

Bucataria japoneza: Tempura Udon

Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Bucatarie si baie in stil eco

Bucatarie si baie in stil eco

Chiuveta face parte din accesoriile despre care am fi tentati sa credem ca, in afara de forma si culoare, nu mai poate fi schimbata cu nimic. Designerii, dar mai ales cercetatorii in domeniul materialelor compozite ne dovedesc inca o data contrariu.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...

Sambata, 17.07.2010, 20:33
Coronita de purcel si cartofi aurii

Coronita de purcel si cartofi aurii

Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...

Sambata, 17.07.2010, 20:32
Muschi de vita umplut si salata de ciuperci

Muschi de vita umplut si salata de ciuperci

Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...

Sambata, 17.07.2010, 20:31
Ficat de gasca cu sos de cafea

Ficat de gasca cu sos de cafea

Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...

Sambata, 17.07.2010, 20:30
Brownie - negresa, preparat de Adrian Hadean

Brownie - negresa, preparat de Adrian Hadean

Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...

Sambata, 17.07.2010, 20:26
Clatite cu nuci si budinca de vanilie

Clatite cu nuci si budinca de vanilie

Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...

Vineri, 16.07.2010, 22:28
Somon cu sos de smantana

Somon cu sos de smantana

Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...

Vineri, 16.07.2010, 22:27
Salata cu file de cod pane

Salata cu file de cod pane

Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...

Vineri, 16.07.2010, 22:23
Salata de grapefruit

Salata de grapefruit

Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...

Vineri, 16.07.2010, 01:46
Salau cu sos de smantana si menta

Salau cu sos de smantana si menta

Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...

Vineri, 16.07.2010, 01:43
Stavrid cu unt picant si legume

Stavrid cu unt picant si legume

Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...

Vineri, 16.07.2010, 00:40
Muschi de vita cu ciocolata

Muschi de vita cu ciocolata

Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...

Joi, 15.07.2010, 16:45
Pui cu mango

Pui cu mango

Joi, 15.07.2010, 16:44
Tochitura de somn si pastruga

Tochitura de somn si pastruga

Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...

Joi, 15.07.2010, 15:57
Calcan cu ceapa si ardei iute

Calcan cu ceapa si ardei iute

Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...

Joi, 15.07.2010, 13:28
Saramura de crap

Saramura de crap

Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...

Joi, 15.07.2010, 13:27
Creveti cu anghinare si curmale

Creveti cu anghinare si curmale

Joi, 15.07.2010, 13:19
Transilvania Fest la Cluj si Sibiu

Transilvania Fest la Cluj si Sibiu

Festival de cultura si mancare, promotor al Transilvaniei bogate in traditii, obiceiuri si mestesuguri valoroase si surprinzatoare, Transilvania Fest se constituie intr-un eveniment care ofera reprezentantilor unei comunitati oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si totodata de a le impartasi unei audiente nationale si internationale

Joi, 15.07.2010, 00:00
Sufleu de vitel

Sufleu de vitel

Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...

Miercuri, 14.07.2010, 21:07
Piept de rata umplut

Piept de rata umplut

Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....

Miercuri, 14.07.2010, 21:06
Mascarpone cu fructe si legume

Mascarpone cu fructe si legume

Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...

Miercuri, 14.07.2010, 21:05
Creveti cu sos de portocale

Creveti cu sos de portocale

Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...

Miercuri, 14.07.2010, 21:02
Salata de hering afumat cu portocale

Salata de hering afumat cu portocale

Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...

Miercuri, 14.07.2010, 21:01
Muschi de vita cu grapefruit

Muschi de vita cu grapefruit

Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:58
Muschi de vita in foietaj

Muschi de vita in foietaj

Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:56
Midii gratinate

Midii gratinate

Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...

Marti, 13.07.2010, 20:25
Medalion de somon cu orez

Medalion de somon cu orez

Marti, 13.07.2010, 20:24
Cotlet de miel cu crusta de hrean

Cotlet de miel cu crusta de hrean

Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...

Marti, 13.07.2010, 20:22
Cataif

Cataif

Marti, 13.07.2010, 18:31
Tartar de ton rosu

Tartar de ton rosu

Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...

Marti, 13.07.2010, 18:28
Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...

Marti, 13.07.2010, 18:27
Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)

Marti, 13.07.2010, 18:17
Preparat spaniol si tartar de somon

Preparat spaniol si tartar de somon

Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...

Marti, 13.07.2010, 17:58
x