Nu ati avut niciodata impresia ca in magazine sunt prea multe tipuri de produse alimentare sau prea multi producatori pentru acelasi sortiment? Toata aceasta abundenta nu inseamna insa intotdeauna calitate.
Joi, 23.09.2010, 00:00Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina.
Vineri, 17.09.2010, 00:00Razvan il prezinta pe Vladutz in juriul Miss Zacusca
Joi, 09.09.2010, 08:11"Blonda lui Iri" si-a descoperit talente nebanuite in bucatarie. Mariana Rosca recunoaste ca ii place sa faca lucruri traznite cand vine vorba de gatit, dar spune ca lui Irinel Columbeanu i-ar pregati ceva mai traditional - rulada de vita cu bacon.
Marti, 31.08.2010, 00:00Desi multi oameni de stiinta au gasit timpul si dispozitia necesare pentru a explica ce se intampla in cea mai simpatica incapere din casa, persista unele idei gresite. Indiferent daca le numim mituri, superstitii sau pur si simplu prostii, chiar daca nu rezista unei explicatii elementare, multi oameni (nu neaparat competenti in fata unei plite) cred in ele cu tarie.
Sambata, 14.08.2010, 00:00Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisade Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende!
Vineri, 13.08.2010, 00:00Nu trebuie sa fim bolnavi si sa ne fie recomandat de catre doctori sa nu mai mancam sarat ca sa fim constienti si sa nu abuzam de acest adaos care da gust mancarii. E mai simplu: putem inlocui sarea cu alte ingrediente, unele chiar mult mai sanatoase.
Duminica, 08.08.2010, 00:00Daca petreci mult timp in bucatarie si ai vrea sa o transformi intr-o incapere cu personalitate, ai putea opta pentru o anumita tema pe care sa o urmezi, astfel incat toate elementele sa se imbine intr-un mod armonios. Bucataria frantuzeasca rustica este ideala pentru persoanele vesele, carora le plac elementele traditionale si naturaletea. Dar pentru ca rezultatul final sa nu fie un amestec de idei nepotrivite, este indicat sa stii cateva lucruri de baza:
Vineri, 06.08.2010, 00:00Fie vrei doar sa schimbi cate ceva pe aici pe acolo, sau te pregatesti de o renovare in toata regula, atunci cand spatiul care va fi supus transformarii este bucataria, descoperi ca poate fi destul de dificil sa te descurci fara ea. Daca iti place sa gatesti, ai putea chiar suferi crunt la gandul ca pentru cateva saptamani te vei hrani cu sandvisuri si alte mancaruri reci, plus ca poate fi costisitor sa bei zilnic cafea si sa iei pranzul si cina in oras. Dar daca iti faci un plan, nu numai ca vei supravietui, dar chiar te-ai putea distra in perioada in care nu vei avea acces la bucatarie.
Joi, 05.08.2010, 00:00Toata lumea viseaza la o bucatarie spatioasa, dar, daca nu o avem, trebuie sa gasim solutii pentru functionalitatea acesteia.
Vineri, 30.07.2010, 00:00Pentru un aperitiv inedit, fa o crema de legume, condimenteaz-o din belsug si serveste-o direct din frigider.
Joi, 29.07.2010, 00:00Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.
Marti, 27.07.2010, 00:00O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.
Marti, 27.07.2010, 00:00Revolutia bio si preferinta multora pentru produse naturale, fara adaosuri de fertilizanti si hormoni de crestere, a dus la aparitia unor „aparate de cultivat” plantele in casa.
Luni, 26.07.2010, 00:00Desi aceasta reteta a fost inventata abia in secolul XIX, a devenit una dintre cele mai populare mancaruri din bucataria japoneza. "Tonkatsu" inseamna cotlet de porc si este facut cu un pane special, din paine fara coaja, care, din pacate, nu se gaseste decat in Japonia. Bine ca avem alternative si ca aceasta reteta poate fi delicioasa oricum.
Sambata, 24.07.2010, 00:00Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.
Vineri, 23.07.2010, 00:00Chiuveta face parte din accesoriile despre care am fi tentati sa credem ca, in afara de forma si culoare, nu mai poate fi schimbata cu nimic. Designerii, dar mai ales cercetatorii in domeniul materialelor compozite ne dovedesc inca o data contrariu.
Vineri, 23.07.2010, 00:00Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...
Sambata, 17.07.2010, 20:33Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...
Sambata, 17.07.2010, 20:32Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...
Sambata, 17.07.2010, 20:31Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...
Sambata, 17.07.2010, 20:30Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...
Sambata, 17.07.2010, 20:26Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...
Vineri, 16.07.2010, 22:28Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...
Vineri, 16.07.2010, 01:46Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...
Vineri, 16.07.2010, 00:40Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...
Joi, 15.07.2010, 16:45Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...
Joi, 15.07.2010, 15:57Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...
Joi, 15.07.2010, 13:28Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...
Joi, 15.07.2010, 13:27Festival de cultura si mancare, promotor al Transilvaniei bogate in traditii, obiceiuri si mestesuguri valoroase si surprinzatoare, Transilvania Fest se constituie intr-un eveniment care ofera reprezentantilor unei comunitati oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si totodata de a le impartasi unei audiente nationale si internationale
Joi, 15.07.2010, 00:00Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...
Miercuri, 14.07.2010, 21:07Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....
Miercuri, 14.07.2010, 21:06Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...
Miercuri, 14.07.2010, 21:05Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...
Miercuri, 14.07.2010, 21:02Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...
Miercuri, 14.07.2010, 21:01Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:58Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:56Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...
Marti, 13.07.2010, 20:25Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...
Marti, 13.07.2010, 20:22Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...
Marti, 13.07.2010, 18:28Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...
Marti, 13.07.2010, 18:27Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)
Marti, 13.07.2010, 18:17Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...
Marti, 13.07.2010, 17:58