Anul acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului sau Paștele pe 8 aprilie, iar cu o săptămână înainte, duminică aceasta, sunt Floriile, încă o sărbătoare importantă pentru credincioși.
Marti, 27.03.2018, 13:09
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, deține secretul celei mai bune fripturi de pasti. Apropierea Sărbătorilor pascale l-a inspirat pe celebrul bucătar să folosească cele mai bune bucate, dar şi alte ingrediente delicioase, pentru un produs finit...
Marti, 27.03.2018, 11:48
În timp ce Crăciunul se sărbătorește, în fiecare an, pe 25 decembrie, Paștele pică întotdeauna duminica, însă datele diferă. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru, ei bine, află că stabilirea datei de celebrare a Paștelui depinde de mișcarea Soarelui și a Lunii.
Marti, 27.03.2018, 11:39
Tot ce vrei sa stii despre carnea de miel: de unde sa o cumperi, cum sa o prepari.
Miercuri, 21.03.2018, 17:30
Drobul nu lipseşte de pe nicio masă. Cele mai multe gospodine aleg să îl pregătească din carne de miel, însă există şi variante mai uşoare. Colega mea, Anca Lungu, ne-a primit astăzi în bucătăria ei, acolo unde ne-a prezentat o reţetă...
Vineri, 14.04.2017, 20:16
Drob din carne tocată
Miercuri, 12.04.2017, 20:09
Marcel Toader pregateste drob partea 2
Miercuri, 12.04.2017, 16:22
Fiindcă se apropie Paștele, Florin Ristei și Diana Munteanu au pregătit la „Prietenii de la 11” sfaturi utile pentru această perioadă din an!
Vinerea Mare provoacă gospodinele la un maraton de bunătățuri, iar Chef Scărlătescu a decis să le sară puțin în ajutor! Iată rețeta perfectă de drob!
Vineri, 29.04.2016, 09:05
Vinerea Mare provoacă gospodinele la un maraton de bunătățuri, iar Chef Scărlătescu a decis să le sară puțin în ajutor! Iată rețeta perfectă de drob!
Drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe masă de Paşte, fie că alegi o reţeta de Paşte tradiţională sau varianta lui Vladutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani.
Miercuri, 27.04.2016, 15:20
Drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe masă de Paşte. Fie că alegi o reţeta de Paşte tradiţională sau varianta lui Vladutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani.
”In Joia Mare, bunica obisnuia sa vopseasca ouale. Nu stiu cand avea timp pentru toate treburile gospodaresti, dar mereu masa ei era incarcata de bunatati. Tot in perioada asta, ne rasfata si cu celebra prajitura cu bulion, facuta din ingrediente atat de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am mostenit multe retete de suflet, ea era cea care nu stia cu ce bunatati sa ma mai incante.
Joia Mare le aduce tuturor amintirile copilăriei mai aproape, iar Chef Scărlătescu rememorează cu zâmbetul pe buze mesele pline de Paște, aranjate de bunica sa. Aceasta este cea care i-a format gustul pentru bucate încă din copilărie
Joi, 09.04.2015, 11:15
Dacă tot îşi fac iarna car şi vara sanie, românii au schimbat preferinţele. De Crăciun, ciobanii taie mielul. De nevoie, nu de voie. Boala limbii albastre a distrus comerţul cu mioare.
Miercuri, 29.10.2014, 19:36
Anul acesta, la masa de Crăciun se poartă drobul de miel. Şi pare a fi o variantă tot mai căutată. Aşa că ciobanii din zona Sibiului se pregătesc de zor pentru vânzările din preajma sărbătorilor.
Miercuri, 29.10.2014, 16:25
Milioane de români aflaţi peste hotare se pregătesc şi ei să celebreze Paştele. La miezul nopţii, vor fi la slujba de înviere, iar mâine, vor aşeza pe masă preparate ca acasă, în ţara natală. Drobul şi friptura de miel, ba chiar şi...
Sambata, 04.05.2013, 18:10
Vezi care este nesajul lui Razvan pentru romanii care au mancat prea mult in zilele de Pasti.
Nu exista sarbatori de Paste fara miel! Cel putin pentru romani. Majoritatea prefera mancarurile traditionale - drob si friptura de miel, cozonac,pasca si oua colorate. Dar sunt si unii care aleg sa incerce o altfel de masa de Pasti. Iar pe ei,...
Vineri, 13.04.2012, 19:48
Masa traditionala de Paste trebuie pregatita din timp, asa ca ce spuneti daca ne reamintim pasii de preparare a drobului de miel?
Miercuri, 04.04.2012, 00:00
Ramona Badescu a venit de marti in tara pentru a face sarbatorile acasa, la Craiova. Vedeta abia astepta sa se intoarca acasa si sa se bucure de traditiile romanesti si de mancarea pregatita special pentru ea de mama sa.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00
In bucataria de la Izvorani, aflam ca Irinei ii place foarte mult drobul pregatit de Monica.
Vineri, 02.04.2010, 18:57
In bucataria de la Izvorani, Monica, Ramona, Iulia si Irina fac pregatiri de Paste. Monica este imbracata intr-un sort cumparat de la Roma si dovedeste ca este o buna gospodina.
Vineri, 02.04.2010, 18:56