Daca vrei o supa acrisoara de peste, incearca aceasta reteta simpla si gustoasa.
Luni, 01.11.2010, 00:00
Cu totii ne dorim un corp suplu, o piele ferma si mai ales o inima sanatoasa. Pentru toate exista o solutie: carnea de pui si cea de peste. Ambele sunt bune atat pentru diete cat si pentru sanatate. Dar mai multe ne spun colegii de la revista Felicia.
Joi, 28.10.2010, 06:38
Incearca o reteta exotica de peste, cu fructe de mare si sos picant. Este simplu de realizat, insa efectul este spectaculos.
Joi, 28.10.2010, 00:00
Pestele a mers intotdeauna cu un sos mai picant, iar reteta de astazi alatura lupul de mare unui sos pe baza de rosii. Pofta buna!
Joi, 28.10.2010, 00:00
Cu totii ne dorim un corp suplu, o piele ferma si mai ales o inima sanatoasa. Pentru toate exista o solutie: carnea de pui si cea de peste. Ambele sunt bune atat pentru diete cat si pentru sanatate.
Joi, 28.10.2010, 00:00
Salata este o mancare ideala pentru seara, pentru ca este usoara si saraca in calorii. Daca vreti insa ceva mai consistent, incercati aceasta reteta racoroasa, cu peste afumat si castraveti.
Marti, 26.10.2010, 00:00
Un nou studiu efectuat in Europa arata cum copiii care consuma trei sau mai multi burgeri pe zi sunt mai predispusi la astm decat cei care stau departe de fast-food, optand pentru fructe si peste.
Luni, 25.10.2010, 00:00
Nu doar femeile sunt preocupate sa aiba o piele ingrijita, tanara si frumoasa - exista destui barbati care isi doresc ca propriul ten sa fie proaspat si sa nu dea prea devreme semne de batranete. Pentru acestia exista mai multe tipuri de alimente care ii pot ajuta.
Luni, 25.10.2010, 00:00
Scorpionii ar trebui sa o lase mai moale cu munca. E scris in stele ca ar putea avea unele probleme de sanatate din cauza oboselii. Si capricornii se vor plange din cauza asta. Astazi trebuie sa ramana peste program la serviciu. Berbecii in schimb vor...
Joi, 21.10.2010, 06:22
Laura Calder iti arata cum sa faci batoane sarate de cod, o reteta din Antile. Ideea i-a fost data de o buna prietena si patroana localului ei preferat pentru aperitive, din intreg Parisul. Astfel de gustari sunt specialitatea ei, ea realizand un mix intre bucataria franceza si cea africana.
Miercuri, 20.10.2010, 00:00
Carnea de peste este bogata in uleiuri sanatoase si se pregateste foarte rapid. Incearca o reteta de galuste pufoase, in care gustul marin se imbina ideal cu cel al andivelor.
Duminica, 17.10.2010, 00:00
Preparare: se realizeaza intai frigaruile, din creveti, salau si somon, care se asezoneaza cu sare de mare si cu piper proaspat macinat, dar si cu piper de lamaie indian, foarte iute. Apoi - in tigaia cu ulei de masline incins se pun la rumenit...
Miercuri, 06.10.2010, 20:54
Un peste poate fi numai bun pentru un pranz sau chiar o cina. Pentru un iesean, a fost insa salvator. Nu era lihnit de foame, ci ranit grav la picior. Cum omul pierdea mult sange si nu avea de unde sa ia gheata, si-a adus aminte de doi pesti congelati...
Marti, 28.09.2010, 16:37
Bucurestenii au iesit noaptea trecuta la cules de peste din Dambovita. La propriu! Cum albia raului a fost secata pentru curatare, gramezile de peste ramase in urma au atras o multime de pescari amatori. Prada numai proaspata nu era.
Marti, 21.09.2010, 19:24
ton picant 300 gr ardei gras rosu si verde 6 buc porumb boabe 50 gr ceapa 1 buc arpagic murat 100 gr capere 200 gr parmezan 100 gr masline verzi 100 gr oregano proaspat 1 leg coacaze rosii 50 gr ulei masline 30 gr lamaie- zeama 2 buc ardei...
O nunta reusita se judeca dupa micile detalii. Cum ar fi mancarea spre exemplu. Din acest punct de vedere, o nunta dintr-o comuna sibiana a fost un dezastru.
Duminica, 05.09.2010, 00:00
Pestele este un aliment de baza in dieta omului modern si sanatos. Are un numar scazut de calorii, contine omega3, constituie o sursa bogata de proteine si se digera usor.
Miercuri, 01.09.2010, 00:00
Jakob Hausmann a preparat orez salbatic cu peste si mandarine, insa cu ajutorul metodelor moleculare de gatit. Preparare: se caleste intai ceapa tocata fin in ulei de masline, apoi se adauga paharul de orez salbatic. La fiecare pahar de orez se adauga...
Joi, 19.08.2010, 17:29
Daca iti e pofta de un crap pescaresc preparat ca in Delta Dunarii, atunci ai nimerit bine: astazi vei vedea si invata chiar de la bucatarii din Delta cum sa prepari acest produs care ii lasa pe multi cu gura apa!
Luni, 16.08.2010, 00:00
Preparare: prima oara se fierb morcovii, in apa clocotita, cu sare. Fileul de peste se condimenteaza cu sare si cu piper si se pune la prajit in unt topit in tigaie, pe ambele parti, pana cand se rumeneste uniform. Se adauga apoi rosiile cherry, langa...
Joi, 12.08.2010, 17:53
Pentru calatorul roman (si strain) e deja o cutuma sa puna semnul "=" (egal) intre Bucovina si tainica viata monahala (pe care mirenii se straduiesc sa o inteleaga, privind uneori prea insistent prin valul straveziu care o protejeaza de secole). Bucataria bucovineana monahala are, si ea, savori pe care pelerinul infometat se simte tentat sa le descifreze, daca nu dupa prima lingura (cea a potolirii foamei), atunci dupa a doua (cea a implinirii satiului).
Marti, 10.08.2010, 00:00
Doar in ultimele 24 de ore, sase persoane au fost intepate si au ajuns de urgenta la spital. Situatia a alertat si ministerul de interne care ne avertizeaza sa ne ferim de dragonul de mare. Curiozitatea e insa mai puternica decat orice avertisment....
Joi, 29.07.2010, 19:15
Somonul este un peste bogat in omega 3, care se gateste usor si este delicios atat cu legume cat si cu fructe. De aceasta data, fetele de la Good Food l-au pregatit la gratar si cu o garnitura dulce acrisoara de porumb cu rosii.
Vineri, 23.07.2010, 00:00
Somonul si carnea de rechin sunt de ajutor in lupta cu stresul oxidativ, care afecteaza functionarea organismului.
Marti, 20.07.2010, 00:00
Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...
Sambata, 17.07.2010, 20:33
Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27
Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23
Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43
Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...
Vineri, 16.07.2010, 00:40
Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...
Joi, 15.07.2010, 15:57
Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...
Joi, 15.07.2010, 13:28
Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...
Joi, 15.07.2010, 13:27
Daca pentru marii bucatari, mancarea este o arta pe care ei tind sa o duca la perfectiune, intr-un sat simplu din Romania, femeile fac din asta o sarbatoare a vietii. Jurnalul National prezinta intalnirea cu oamenii din Mila 23 si ce inseamna pentru ei sa pregatesti retete vechi din pestele Dunarii:
Sambata, 10.07.2010, 00:00
Nutritionistii il recomanda in curele de slabire, alaturi de un consum adecvat de lichide. Dieta cu peste, sanatoasa si gustoasa, te ajuta sa dai jos in mod natural, pana la cinci kilograme.
Vineri, 09.07.2010, 00:00
Pestele bogat in acizi grasi omega3, grapefruitul sau soia au devenit, in ultimii ani, alimente favorite ale nutritionistilor. Recomandarile de a le include in dieta zilnica nu lipsesc din nici un articol de specialitate. Cercetari noi arata insa ca multe dintre alimentele "la moda" fac mai mult rau decat bine.
Sambata, 19.06.2010, 00:00
O salata poate fi o buna sursa de vitamine si fibre, daca alegi legume proaspete si gustoase si le completezi cu un dressing sau alte condimente pentru a-i da aroma. Incearca mai multe combinatii fie daca o mananci ca fel principal sau drept garnitura pentru altceva. Indrazneste sa combini texturi si arome si vei realiza salate diferite in fiecare zi, de care nu te vei plictisi.
Joi, 17.06.2010, 00:00
UN barbat din Prahova se zbate nitre viata si moarte, dupa ce undita i s-a agatat in cabluri electrice.
Duminica, 13.06.2010, 16:26
Oasele sanatoase reprezinta un alt motiv pentru care ar trebui ca omega 3 sa nu lipseasca din regimul alimentar zilnic.
Marti, 08.06.2010, 00:00
Daniela Crudu a facut plaja pe bloc
Alimentatia sanatoasa este secretul unui organism puternic. Pentru a te hrani sanatos trebuie sa stii care sunt alimentele toxice, dar si pe cele benefice organismului.
Duminica, 23.05.2010, 00:00
Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi, cum sunt, de exemplu, margarina, bauturile carbogazoase, mezelurile, cartofii prajiţi sau guma de mestecat, dăuneaza grav sanatatii. Insa, in acelasi timp, vestea buna e ca exista tot atat de multe alimente sanatoase. Hai sa vedem impreuna cum arata cele doua liste!
Vineri, 21.05.2010, 00:00
Despre mare, pamant, gusturi: in aceasta ecuatie, simpla si profunda, sunt ascunse secretele bucatariei trapaneze, rascruce a celor mai diverse straturi culturale, alternand in Sicilia ultimilor 3.000 de ani.
Duminica, 09.05.2010, 00:00
Sicilia: frumoasa, salbatica, gustoasa! Daca indraznesti sa iesi din tiparul brosurilor inmanate de agentiile de turism, vei descoperi lumea unui calator atipic, ce face din drumul sau prin lume, un festin de povesti culinare. Curios, gurmand, bine dispus si cu chef sa dea oricand sfaturi utile, ghidul lui Cristi Roman este cel al unui pasionat de tot ce este bun, mai ales in materie de mancare! Sa cunoastem asadar, o altfel de Sicilie:
Vineri, 07.05.2010, 00:00
O intamplare absurda, dar care ar trebui sa le dea de gandit celor care merg la pescuit. Un pescar n-a tinut cont de semnele care indicau ca in zona erau cabluri electrice si a aruncat undita pana a atins unul.
Vineri, 30.04.2010, 07:33
La targul de la Arad sunt prezentate sisteme automate de irigare a gazonului. De exemplu, daca incepe ploaia, irigarea se opreste automat. In plus, trendul ne obliga sa ne cumparam daca nu un iaz cu pesti exotici, macar o fantana arteziana, care s-ar...
Duminica, 25.04.2010, 09:34
Berbecii si sagetatorii sunt foarte sociabili si asta ii ajuta in relatiile cu colegii de la locul de munca. Nu acelasi lucru pot spune si despre fecioare, care nici macar cu prietenii vechi nu se inteleg.
Vineri, 16.04.2010, 06:53
Un braconier din Arges si-a gasit moartea intr-o capcana pusa chiar de el. Barbatul si un prieten de-al sau au plecat aseara pe lacul Budeasa, cu gandul sa prinda peste.
Sambata, 10.04.2010, 10:48
Coada foarte mare la peste de Vinerea mare
Tinem post sau nu, maine mancam peste! Sute de oameni s-au bulucit in magazine. Crestinii sarbatoresc maine "Bunavestire" si trebuie sa aiba pe masa peste. Asa cere traditia.
Miercuri, 24.03.2010, 20:18