Mai nou, restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile! Asta datorită şefilor, care vor să profite de toate ingredientele de sezon. Iar acum, primăvara, folosesc verdeţuri din plin. Majoritatea clienţilor se bucură că pot mânca şi mai...
Joi, 11.04.2019, 16:29
La poalele munţilor Bucegi, bucătarii din restaurantele de pe Valea Prahovei pregătesc meniuri inedite de Paşte, Chiar şi pentru cei care nu consumă miel. Pe lângă meniurile tradiţionale, cei mai talentaţi chefi caută să îşi surpindă...
Miercuri, 03.04.2019, 19:40
Daniela Crudu a lăsat fiţele şi restaurantele de lux. A dat totul pe o mâncare ca la tata acasă! Şi-a luat prietenii şi sora şi au făcut nebunie, în bucătărie
Marti, 02.04.2019, 18:44
Gustul franțuzesc în restaurantele românești. Chef Manuela Paraschivescu: "Este esenţial să foloseşti unt şi smântână, dar nu în cantităţi aşa de mari"
Marti, 02.04.2019, 12:54
Cu bani mulţi, monumentele sunt astfel recondiţionate şi transformate în hoteluri, restaurante, librării ori spaţii de lucru. Totul cu o condiţie: să respecte designul şi arhitectura de odinioară. 25 de milioane de euro investeşte şi...
Duminica, 03.03.2019, 19:42
Un şoarece s-a plimbat într-un mall din Hunedoara, chiar în zona restaurantelor. O angajată s-a luptat să îl scoată afară, iar o înregistrare video a incidentului a devenit virală pe internet.
Miercuri, 13.02.2019, 15:09
O alertă alimentară a fost emisă de autorităţi, după o serie de controale în magazine, patiserii şi restaurante. Inspectorii au descoperit brânzeturi care nu conţin nici urmă de lapte, dar erau vândute clienţilor drept "specialităţi".
Vineri, 08.02.2019, 20:33
O alertă alimentară a fost emisă de autorităţi, după o serie de controale în magazine, patiserii şi restaurante. Inspectorii au descoperit brânzeturi care nu conţin nici urmă de lapte, dar erau vândute clienţilor drept "specialităţi".
Vineri, 08.02.2019, 19:12
Tot mai mulţi patroni de restaurante prind gustul preparatelor bio. Legumele vin din grădinile micilor producători locali, iar carnea din ferme proprii sau din gospodăriile oamenilor.
Marti, 05.02.2019, 19:26
Burgerul a ajuns în topul preferinţelor culinare ale românilor. Vânzările din ultimele luni au atins un record. O singură firmă a numărat 80 de mii de burgeri livraţi doar în Capitală.
Sambata, 19.01.2019, 12:34
Restaurantele ar putea fi obligat să le ofere clienților apă de la robinet gratuit. Această măsură se va aplica și instituțiilor publice, precum și firmelor private.
Miercuri, 26.12.2018, 11:36
Povestea celebrului cuplu "Bonnie and Clyde" s-a rescris într-o localitate din Iaşi. O tânără de 18 ani a furat averea bunicilor, ascunsă într-un cufăr vechi. Tânăra împreună cu noul ei iubit au dispărut cu peste 30 de mii de euro.
Vineri, 14.12.2018, 20:15
Povestea celebrului cuplu "Bonnie and Clyde" s-a rescris într-o localitate din Iaşi. O tânără de 18 ani a furat averea bunicilor, ascunsă într-un cufăr vechi. Tânăra împreună cu noul ei iubit au dispărut cu peste 30 de mii de euro. Cei doi...
Vineri, 14.12.2018, 19:21
Turul României în bucate ne poartă astăzi în Braşov, unde tradiţionala ciorbă de fasole cu ciolan este servită într-un mod ingenios. Direct în pâine. Aluatul crocant ţine loc de strachină şi nu absoarbe lichidul, spre uimirea turiştilor...
Vineri, 23.11.2018, 19:39
A renunţat la restaurantele cu stele Michelin şi a venit să lucreze în România! Este povestea unui francez care s-a îndrăgostit de ţara noastră şi s-a mutat în Cluj. Acolo, le pregăteşte românilor reţete sofisticate şi îi învaţă şi...
Marti, 06.11.2018, 19:36
La restaurant, ca într-un magazin de lux. Sunt tot mai multe localuri în România care au construit o zonă specială pentru delicatese care sunt vândute clienţilor. În general, produse mai rare pe piaţa din România. Şi mult mai scumpe decât...
Joi, 25.10.2018, 19:32
Moda restaurantelor care oferă all-inclusive pentru masa de prânz câştigă teren şi la noi. "All you can eat" - adică "mânânci cât poţi" este conceptul care îi atrage pe gurmanzi. Îşi pot umple farfuriile cu specialităţi, toate oferite...
Miercuri, 12.09.2018, 19:32
Voucherele de vacanţă au umplut hotelurile de pe litoral, dar au golit restaurantele! O simt în încasări patronii de localuri, care spun că şi-au pierdut clienţii. Turiştii vin în vacanţă înarmaţi cu tichete, dar cu mai puţini bani de...
Luni, 27.08.2018, 19:25
Mâncarea asiaticilor e un deliciu pentru români. Sushi se poate mânca în tot mai multe restaurante din România. Şi, pentru că a devenit foarte popular, poate fi preparat şi acasă. Ingrediente se găsesc, iar bucătarii îşi dezvăluie...
Vineri, 17.08.2018, 19:22
Consuela di Monaco are o viaţă demnă de un film. A vizitat peste 100 de locuri, mănâncă în restaurante unde întâlneşti numai vedete iar în momentul de faţă trăieşte o frumoasă poveste de dragoste. Bruneta a vorbit în exclusivitate...
Vineri, 10.08.2018, 18:23
E o vară ciudată la malul mării. În luna lui Cuptor, nu e caniculă. Iar în calendar, sunt mai multe zile cu ploi decât cu soare. În timp ce mulţi turişti şi-au anulat vacanţele, cei care au ales pachete all inclusive se distrează la hotel.
Luni, 23.07.2018, 19:28
După plajă, toate drumurile turiştilor duc la masă. La prânz, restaurantele de tip "împinge tava" sunt pline ochi, iar clienţii trebuie să aştepte chiar şi 45 de minute până ajung să comande. Pe lângă ciorbele de burtă şi tocăniţa cu...
Duminica, 22.07.2018, 19:40
Nea Mărin îi pune pe Iuliana Luciu și Jean de la Craiova la treabă. Cei doi trebuie să vadă care sunt meniurile și prețurile la alte restaurante din zonă.
Va fi jale pe litoral, întrucât Autoritatea Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va demara controale de vară la hotelurile, pensiunile și taberele de la malul mării.
Luni, 25.06.2018, 12:27
E prăpăd pe litoralul românesc. Nici bine nu a început sezonul estival, căci amenzile au început să ”curgă”. Ba mai mult, la un prim control făcut de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor opt unități de alimentație publică au fost închise temporar și amendate cu 70.000 de lei.
Marti, 29.05.2018, 13:14
Restaurantele clasice şi meniurile de zeci de pagini par să piardă din ce în ce mai mult teren, în ţara noastră. Din urmă, vin cele de nişă care oferă clienţilor un singur sortiment de mâncare. Un restaurant din Capitală este specializat...
Miercuri, 23.05.2018, 19:31
Au plecat din America Latină şi şi-au găsit un rost pe la noi. Tot mai mulţi mexicani, cubanezi, peruani sau columbieni vin şi muncesc în restaurantele din România.
Sambata, 05.05.2018, 19:19
Şi dacă responsabilii de la drumuri se "grăbesc încet", de ce s-ar agita mai mult cei de la mare? Din birouri, autorităţile declară Litoralul gata de oaspeţi. De pe malul mării, însă, lucrurile se văd diferit.
Marti, 24.04.2018, 19:15
Românii se pregătesc să plece pe litoral. Iar cei de acolo. să ne primească. Iar problemele care trebuie rezolvate nu sunt puţine. Pe lângă plaje murdare şi preţuri ridicate, la ora actuală există şi cea mai gravă criză de forţă de...
Vineri, 20.04.2018, 13:23
De fel, ești…jucăușă. Îți place să cochetezi și să fii mereu în centrul atenției. Dar te gândești că e iarna și nu prea mai ai cum să ieși în evidență. Haine groase, locuri ticsite, lume grăbită… Te-ai săturat de haine peste haine și-ți dorești ceva nou. Vrei să te faci remarcată, vrei o cină romantică, într-un restaurant sofisticat, dar... parcă iarna treci neobservat. Greșit! Uite ce trebuie să faci, pentru a fi în văzul lumii! Prințul poate apărea de oriunde, iar tu ar fi bine să fii mereu în alertă!
Luni, 26.02.2018, 21:39
În timp ce unii oameni preferă restaurantele sofisticate, Indonezia lansează noi rețete. Restaurantele KFC au a lansat cel mai nou meniu. Acesta constă în pui crocant prăjit, înmuiat în sos de ou sărat.
Luni, 19.02.2018, 20:25
File din istoria României s-au scris în restaurantele din centrul Capitalei. Acolo s-au construit cariere literare, s-a etalat protipenadada lumii boiereşti, s-au schimbat guverne şi miniştri. Casa Capşa sau Casa Lido au fost timp de decenii...
Luni, 12.02.2018, 20:08
Legea fumatului e făcută ca să fie încălcată în restaurante. Pentru a câştiga clienţi, patronii ignoră orice regulă. Şi le permit celor din local să îşi aprindă ţigările unde vor.
Joi, 01.02.2018, 19:38
Legea fumatului e făcută ca să fie încălcată în restaurante. Pentru a câştiga clienţi, patronii ignoră orice regulă. Şi le permit celor din local să îşi aprindă ţigările unde vor. Ba chiar au găsit soluţii ingenioase ca să nu...
Joi, 01.02.2018, 19:31
Dacă de Crăciun carnea de porc a fost vedeta din toate meniurile, de Anul Nou, are concurenţă. Carnea de oaie, promovată intens de ministrul Agriculturii, îşi găseşte tot mai des locul pe mese, în noaptea dintre ani. Chiar Petre Daea...
Joi, 28.12.2017, 19:19
"Concediu de odihnă". Este mesajul pe care tot mai mulţi patroni îl afişează pe uşile restaurantelor sau firmelor pe care le conduc. Unii au plecat după clienţi, la mare; alţii şi-au făcut bine calculele şi au ajuns la...
Duminica, 30.07.2017, 20:36
"Concediu de odihnă". Este mesajul pe care tot mai mulţi patroni îl afişează pe uşile restaurantelor sau firmelor pe care le conduc. Unii au plecat după clienţi, la mare; alţii şi-au făcut bine calculele şi au ajuns la concluzia că sezonul...
Duminica, 30.07.2017, 19:39
Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.
Vineri, 14.07.2017, 21:08
Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.
Vineri, 14.07.2017, 19:30
Consilierul premierului, Eugen Teodorovici, consideră că în cafenele sau în cluburi de noapte, patronul ar trebui să poată decide singur dacă permite fumatul, precizând că o modificare în acest sens poate fi făcută de Parlament, la Guvern nefiind luat în calcul un astfel de demers.
Vineri, 14.07.2017, 12:38
O adevărată bombă pentru sănătate au descoperit inspectorii OPC într-un restaurant cu specific turcesc din Constanţa: ciorbă de trei zile ţinută în chiuvetă, carne expirată de patru luni şi chiştoace de ţigări printre bucăţile de carne.
Joi, 13.07.2017, 10:48
Gândaci și alimente expirate în unele restaurante din Mamaia
Vineri, 07.07.2017, 12:49
Ghidul Michelin a anunţat recent că scoate la concurs un post de inspector pentru restaurantele din oraşul New York. Detalii insolite despre acest loc de muncă, despre care pasionaţii de gastronomie spun că reprezintă ”cel mai bun job din lume”, au fost dezvăluite, vineri, într-un articol publicat pe site-ul CNN.com.
Marti, 20.06.2017, 09:35
În cafenele, aeroporturi şi hoteluri, securitatea cibernetică este aproape. zero. Specialiştii spun că datele personale de pe telefon, laptop sau tabletă sunt atacate mai ales în vacanţa de vară, atunci când turiştii sunt în căutare de...
Marti, 20.06.2017, 07:54
Vreţi să serviţi prânzul sau cina înconjuraţi de rechini sau pisici de mare? Ei bine, e posibil! Chiar dacă un meniu ajunge să coste peste o mie de euro, priveliştea este absolut încântătoare.
Luni, 12.06.2017, 17:00
La Cherhanaua din Vama Veche, spre exemplu, un control a scos la iveală nereguli periculoase. Au fost găsite aproximativ 35 de kilograme de icre fără etichetă. Mai exact nimeni nu ştie data la care acestea au fost preparate. Au fost descoperite...
Miercuri, 31.05.2017, 13:33
Bulgarii ne iau turiştii, dar şi peştele. Vama Veche e plină de oameni care aşteaptă să mânânce în restaurante tot ce are marea mai bun, dar pescarii noştri vin de multe ori cu năvoadele goale
Luni, 01.05.2017, 19:31
Şi dacă în materie de cadouri alegerea e mai dificilă, românii care nu vor să aibă bătăi de cap cu gătitul bucatelor pentru masa de Paşte au o soluţia la îndemână: restaurantul.
Duminica, 09.04.2017, 19:39
Români mai sănătoşi şi profituri mai mari pentru restaurante. Sunt primele beneficii ale legii anti-fumat, la un an de la implementare. Numărul internărilor cauzate de boli asociate viciului a scăzut cu aproape 15%, iar încasările localurilor...
Luni, 27.03.2017, 20:14
Un cunoscut afacerist din Constanţa a fost găsit spânzurat în garajul vilei pe care o deţinea într-un complex de lux din Mamaia. Dumitrache Economu zis Dumi avea 46 de ani şi era regele cafenelelor şi al restaurantelor selecte de pe litoral.
Marti, 14.03.2017, 19:22