Prima zi petrecută în Serres a fost una mai mult decât surprinzătoare și presărată cu tot felul de probe menite să aducă chefilpr și concurenților avantaje importante la proba de gătit.
Totuși, surpriza a fost mare atunci când Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au ajuns la o fermă de bivoli de apă, un animal extrem de apreciat în zonă. Mirosul specific al animalelor a dat multe bătăi de cap nu doar chefilor, ci și concurenților care au participat la misiune.
Chefii și concurenții au ajusn la o fermă de bivoli din Serres și au îndurat mirosuri și sarcini grele, la Chefi fără limite
Încă de la primele ore ale dimineții, Cătălin Scărlătescu parcă a cobit că se va ajunge inclusiv la strâns bălegar, mai ales după ce a aflat că cel mai apreciat animal din Serres este bivolul de apă. Și iată că intuiția nu l-a trădat și, în scurt timp, totul a devenit cât se poate de clar.
Cătălin Scărlătescu a ales să plece la misiune cu Tanya Povenskaia, Florin Dumitrescu l-a ales pe Vlad Tănasie, iar Sorin Bontea a decis că cel mai potrivit pentru a-l însoți este Francisc Șandor. Odată ajunși la locația unde se desfășoară proba numită Ferma au apărut și indicațiile Irinei Fodor.
„Nu cred! Ai curățat vreodată bălegar?!”, a întrebat Sorin Bontea, neplăcut surprins de ceea ce urmează.
„Nu m-a speriat faptul că trebuie să adun bălegar, ci mai degrabă faptul că trebuie să car roaba”, a zis Tanya Povenskaia, înainte de startul probei.
„Vai, pute într-un hal fără de hal!”, a zis Francisc atunci când a înțeles ce trebuie să facă, în goana după obținerea unui avantaj.
„Deci puțea a ceva amoniac, mi-a venit să vomit!”, a completat Bontea, cu fruntea încrețită.
Între timp s-au desfășurat și alte două probe.
La proba Pikadiko, concurenții au avut de pregătit un cârnat din carne de bivoliță, sperând să câștige un avantaj ce permite chefului învingător să decidă ingredientele pe care celelalte echipe le vor folosi în proba de gătit.
La proba Orez, concurenții au fost nevoiți să se miște cât mai repede, căci sarcina nu a fost una simplă:
„Nu tot orezul provine din Asia! Acum aveți ocazia să culegeți orez macedonian. Trebuie să fiți îndemânatici și rapizi. Echipa care va reuși să recolteze și să curețe cât mai mult orez în 30 de minute va câștiga proba. Câștigătorul va fi anunțat de fermier, când ajungeți la mine. Aveți grijă la mâini, să nu vă răniți, pentru că diseară va trebui să gătiți”, a anunțat Irina Fodor, care a explicat că echipa care câștigă această probă are voie să guste din preparatul pregătit la probă, spre deosebire de ceilalți adversari.
Ce a urmat? Află totul urmărind clipul video de mai sus din ediția 10 a show-ului Chefi fără limite de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Chefi fără limite, 14 martie 2022. Irina Fodor a anunțat ce trebuie să facă Daniela, după ce a fost salvată de Joker... Chefi fără limite, 14 martie 2022. De ce s-a temut Florin Dumitrescu să intre în casele din Serres. Ce probă surpriză a ...