A doua zi la Naxos a început în forță atât pentru concurenți, cât și pentru cei trei chefi. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au mers la o probă inedită de gătit, în timp ce trei dintre membrii fiecărei echipe au descoperit cum se conduce o tavernă în Grecia, la Naxos!
La finalul acestor provocări, Irina Fodor a anunțat cine a câștigat imunitatea de echipă.
Ce echipă a câștigat imunitatea în episodul 26 din 19 aprilie 2022, în cel de-al nouălea stage Chefi fără limite, desfășurat la Naxos
Nu mică a fost surpriza concurenților atunci când au realizat ce li s-a pregătit în această misiune, în cea de-a doua zi a semifinalei Chefi fără limite, petrecută la Naxos. Dorința de-a câștiga imunitatea de echipă însă i-a făcut pe toți să fie ambițioși și dornici de victorie.
Fiecare echipă de trei concurenți a primit un buget de 250 de euro și o tavernă. Odată ajunși acolo, aceștia și-au împărțit sarcinile, au mers la cumpărături, au realizat meniul, s-au apucat de gătit, au preluat și au onorat comenzi, totul pentru a obține un câștig cât mai mare.
Citește și: Chefi fără limite, episodul 25 din 18 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat
Deloc simplu n-a fost nici pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu sau Cătălin Scărlătescu. Nu au luptat pentru Joker, dar au primit șansa de-a se întrece la o probă culinară, în goana după punctele atât de importante pentru a obține o altă imunitate de echipă.
După ce și-au găsit doamnele, chefii s-au apucat imediat de gătit rețete cât mai gustoase de ciulama cu mămăligă, folosindu-se de „comunicare” și doar de mâinile femeilor, căci ei nu au avut voie să atingă nimic. Jurații au degustat apoi preparatele și au acordat puncte.
Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, la Chefi fără limite
La final, chefii și concurenții au așteptat cu sufletul la gură să descopere cine a făcut cel mai bine la probe și a adunat un număr mare de puncte, câștigând astfel imunitatea de echipă.
La proba de la tavernă, cel mai mare câștig financiar a fost înregistrast de echipa albastră, lucru confirmat apoi inclusiv de cei doi chefi greci care au fost sub acoperire și au analizat totul cu multă atenție.
Cea mai bună ciulama a fost cea pregătită de Florin Dumitrescu, așa că, în ziua a doua din Naxos, cei albaștri au primit imunitatea de grup, deci scapă așadar de proba de gătit ce se termină cu vestea unui concurent eliminat.
Mai mult decât atât, Irina Fodor le-a pregătit și o surpriză pe măsură: șansa de-a vizita o cofetărie din Grecia, pentru a-și răsfăța simțurile și pentru a învăța mai multe secrete culinare.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Prima reacție a lui Becky (Rebecca Bumputu), după ce a fost eliminată de la Chefi fără limite, în semifinală... Chefi fără limite, episodul 26 din 19 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat. Echipa verde a pierdut-o pe Valentina ...