Experiența Chefi fără limite îi pune pe chefi și pe concurenți în cele mai neașteptate situații și îi provoacă să învețe noi rețete și noi tehnici de gătit, în stil mediteraneean. În episodul de astăzi vedem imagini și trăim alături de echipe presiunea etapei din Creta, lucru care ne introduce și mai profund în aventura fără limite.
“Bună dimineața, dragii mei! Am ajuns în Creta, un nume de insulă atât de faimos că oricine l-ar auzi, ar ridicat sprâncenele cu gândul departe. Iată-ne aici!”, spune Irina Fodor când a întâmpinat echipele.
Povestea despre insulă începe: “Se spune despre Creta că este cea mai frumoasă insulă a Greciei și se prea poate să fie așa pentru că este locuită încă din mileniul șapte înaintea erei noastre. Aici a apărut una dintre primele civilizații ale lumii, civilizația minoică.
De aici au plecat către lume primele cunoștințe primele teorii, primele descoperiri, primele rețete", povestește prezentatoarea TV.
Chef Florin Dumitrescu spune: “Îți dai seama, pe noi ne incită un pic pentru că ne ocupăm cu asta și am venit cumva la rădăcina acestei meserii pe care noi o avem”.
“Aceste rețete aveau să dea naștere unor cuvinte care și astăzi au același înțeles. Unul dintre aceste cuvinte este gastronomia. Aici este scena unde se scriau primele rețete culinare. Iată, ați ajuns în templul bucătăriei din Grecia: Creta”, mai spune Irina Fodor.
Ce s-a întâmplat în episodul 22 din 11 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta
“Avem aici o altă bucătărie din toată Grecia! Creta se poate lăuda cu cele mai bune produse, cel mai bun ulei de măsline, struguri, brânză, fructe de mare, ierburi aromatice și încă un ingredient ceva mai special pe care nu vi l-am pus acum pe masa, asta pentru că urmează să îl descoperiți chiar voi”, spune Irina Fodor.
Meniurile au sosit și fiecare echipă a deschis paginile pentru a afla ce probe le așteaptă.
- Proba POVESTI PESCĂRESTI: Trei cuvinte caracterizează concurentul care trebuie să ducă la această probă: memorie, atenție și dexteritate. Avantajul pus în joc la această probă este faptul că cheful echipei va putea lucra alături de concurenții săi diseară.
- Proba MĂSLINE: Încercați ca la această probă să trimiteți doi concurenți puternici în nu ar strica să fie și puțin mai înalți. Cine câștigă această probă va putea bloca câte un ingredient pentru fiecare dintre celelalte două echipe în proba de diseară.
- Proba MELCI: La această probă trebuie să mergeți însoțit de un concurent alături de care vă înțelegeți și vă completați foarte bine. Trebuie să aibă spirit de observație, condiție fizică și manualitate. Câștigătorul va interzice celor doi chefi să vorbească pe durata probei de diseară.
De la echipa albastră pentru prima probă Arkanian este trimis. La proba a doua doi concurenți puternici au fost aleși Colonelul și Mexicanul și pentru proba a treia Florin Dumitrescu l-a ales pe Iman pentru a fi alături de el.
De la echipa verde la prima probă merge Primărița, la proba a doua Nobo și Francisc au fost aleși, iar la a treia probă chef Sorin Bontea a ales-o pe Laura pentru a-l însoți.
De la echipa mov, la prima probă va participa Tanya Povenskaya, la proba doua Istvan și Ken, iar la prova a treia Becky și chef Cătălin Scărlătescu.
O să vedem ce culoare va avea steagul victoriei din această etapă. Primele misiuni trimit echipele în trei direcții.
Cine a câștigat avantajele în episodul 22 din 11 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta
Probele s-au încheiat și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură să afle toate rezultatele.
La proba POVEȘTI PESCĂREȘTI, acolo unde un singur concurent din fiecare echipă a trebuit să identifice peștii Cretei și să-i curețe, cel mai bine s-a descurcat Mariana Tarbuc (Primărița), de la echipa verde.
- Avantaj: Avantajul pus în joc la această probă este faptul că cheful echipei va putea lucra alături de concurenții săi diseară.
La proba MĂSLINE, acolo unde concurenții au fost puși să scuture măsline și apoi să le adune, cel mai bine s-au descurcat Francisc Șandor și Nobo, din echipa verde.
- Avantaj: Echipa verde va putea bloca câte un ingredient pentru fiecare dintre celelalte două echipe în proba de diseară.
La proba MELCI, acolo unde concurenții alături de chefi au fost puși să adune melci dintr-o pădure și să îi curețe, cel mai bin s-a descurcat chef Sorin Bontea și Laura, din echipa verde.
- Avantaj: Câștigătorul va interzice celor doi chefi să vorbească pe durata probei de diseară.
Toate probele sunt câștigate de echipa verde. Apoi, aventura din cel de-al optulea stage de la Chefi fără limite a continuat cu o probă de gătit extrem de importantă în Creta.
Ce trebuie să gătească echipele în episodul 22 din 11 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta
De data aceasta, pentru a obține imunitatea individuală, cele trei echipe trebuie să pregătească un dish inspirat din ingredientele pe care le-au descoperit în prima zi din cel de-al optulea stage din emisiunea Chefi fără limite, în Creta.
Probă de gătit a început, însă cu tensiuni pentru echipa verde. Valentina a fost cea care a rămas pe barca și care avea obligația de a pregăti masă echipei sale cât timp ei sunt la probe, în schimb ea a crezut că va exista mâncare din partea producției și și-a ocupat timpul cu activități recreative. Aceasta a pregătit doar câteva preparate care, de altfel, nu i-au săturat pe colegii săi.
Irina Fodor a sesizat că echipa verde este puțin tristă și a încercat să destindă atmosfera, dar a și cerut explicații.
Valentina a recunoscut că nu a știut exact că trebuie să gătească și, pe de altă, parte a explicat la testimoniale că a simțit foarte multă presiune din partea echipei, susținând că se simte victima bullying-ului.
Însă, subiectul a fost depășit destul de repede pentru că echipele trebuie să treacă la trabă.
Pe masa echipelor a sosit câte o cutie cu melci. Irina Fodor a specificat că sunt atât de mulți melci pentru faptul că fiecare echipă trebuie să facă 18 farfurii, mult mai multe decât înainte. După ce a sosit și cheful local în fața echipelor, li s-a dat proba: trebuie să gătească un dish cu melci.
Sorin Bontea pune avantajele în joc! Acesta interzice celor două echipe ingredientele: “Echipei mov am să le interzic astăzi usturoiul, iar pentru echipa albastră interzic totul usturoiul. Florin se aștepta să interzic untul și am interzis totul usturoiul, hahaha”, spune chef Sorin Bontea.
Cine a câștigat imunitatea individuală în episodul 22 din 11 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta
Proba nu a fost una deloc ușoară pentru concurenții care au avut dezavantaje, au avut parte de multe blocaje, iar pentru echipa albastră și echipa mov unde cheful nu a avut voie să vorbească 50 de minute, au fost momente dificile.
Confruntarea culinară a zilei a ajuns la final, iar ultimele momente sunt guvernate de panica chefilor care își doresc o farfurie cel puțin impecabilă. În clipele de final, toți sunt concentrați asupra platingului. Concurenții echipei mov se încurcă la montajul farfuriilor, iar îmbulzeala de la banc este un punct dificil de gestionat.
Localnicii au degustat preparatele și urmează verdictul! Prima farfurie care a zburat a fost albastră și primul punct merge la echipa mov, după ce și farfuria verde a fost dată de pământ.
Însă lucrurile s-au schimbat pe parcurs! Echipa verde obține puncte, Florin Dumitrescu își iese din fire când vede farfuriile sale spărgându-se rând pe rând și echipa albastră nu obține puncte care să le ofere avantaj în fața celorlalte două.
Echipa mov a câștigat în fața celorlalte două și farfuriile lor au fost preferate de localnici. Cioburi albastre și verzi au acoperit platoul, spre dezamăgirea chefilor Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.
"Cel care va fi imun acum, astăzi, va ajunge în semifinală. Mi-a căzut fața", spune chef Sorin Bontea.
"Este o miză mare de data asta. Trebuie să te gândești", spune Irina Fodor.
"Ăsta și-a dat tot sufletul până acum pentru echipă, pe bune! Istvan i-a cărat pe toți în spate atâta timp. Vreau să-i asigur locul lui Istvan pentru că merită cu prisosință absolut tot, tot, tot", spune chef Cătălin Scărlătescu.
"Este o imunitate pe care el și-a meritat-o", spune Tanya Povenskaya.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.