Este o gustare care poate ține loc de mic dejun, sau poate fi servită la birou, la piscină, la prânz, chiar și la cină.
Rețeta Gustare de vară cu brânzeturi și pâine aromatizată - Ingrediente:
- 250 gr ricotta
- 250 gr mozzarella
- 250 gr roșii cherry
- rozmarin, oregano și busuioc
- 4-5 căței de usturoi
- 1 pâine
- 1 lămâie
- puțin ulei de măsline
- sare și piper
Rețeta Gustare de vară cu brânzeturi și pâine aromatizată - Preparare
Pâinea se taie în felii groase de 1,5 cm, care se stopesc cu ulei de măsline și se presară cu usturoi și se dau la cuptor la temperatură mare până se rumenesc.
Cele două tipuri de brânzeturi se amestecă cu ulei de măsline, zeamă și coajă de lămâie,usturoi pisat și cele trei tipuri de verdețuri, rezultând o cremă tartinabilă.
Citește și: Rețetă de Scovergi rustice, ca la bunica
Roșiile cherry se dau la cuptor stropite cu ulei de măsline și presărate cu oregană și usturoi.
Feliile de pâine aromate se tartinează cu crema de brânzeturi și se servesc cu roșiile cherry coapte și aromatizate.
Citește și: Vafe aperitiv cu legume mexicane. Rețetă de post
Va rezulta o gustare de vară simplă și delicioasă, gata în mai puțin de 30 de minute.
Spor și poftă bună!
Rețetă de Scovergi rustice, ca la bunica - Rețeta lui Vlăduț... Găluște cu prune și sos de vanilie. Rețetă de gomboți cu prune...