Mazarea este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, bogate vitamine, minerale, antioxidanți și fito-nutrienti. Este slabă în calorii, dar bogată în fibre solubile și insolubile și nu conține colesterol.
Indiferent că este proaspătă sau congelată, mazărea este un aliment important pentru sănătatea organismului și este la îndemâna tuturor.
Ingrediente pentru Rețeta Mâncare de mazăre cu morcovi:
- 450 g mazăre congelată
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras, roșu
- 150 g pastă de roșii sau bulion
- sare
- piper
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 125 ml ulei
- apă
- mărar verde
Mod de preparare pentru Rețeta Mâncare de mazăre cu morcovi
Se curăță ceapa și morcovii și se toacă în cuburi.
Se pune uleiul la încins și se adaugă mai întâi ceapa, apoi, când aceasta devine translucidă, se adaugă și morcovii. Când morcovii sunt ușor pătrunși, se adaugă mazărea congelată și apă fiartă cât să fie acoperită. Se lasă mazărea să fiarbă până se pătrunde, adăugând pe parcurs 2 foi de dafin și puțin cimbru.
Citește și: Rețeta Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac!
Se adaugă pasta de roșii și peste puțin timp, ardeiul tocat în cuburi și usturoiul răzuit.
Se potrivește gustul de sare și piper, precum și de cimbru.
Atenție! Foile de dafin se îndepărtează după 10-15 minute de fiert, pentru a nu deveni amare!
Cu 2 minute înainte de stingerea focului, se adaugă mărar tocat.
Citește și: Rețeta de post: Supă cremă de mazăre cu chipsuri de legume!
Mâncarea de mazăre cu morcovi în varianta de post, se servește alături de salată sau murături.
Cum putem prepara o rețetă de friptură alfel decât în modul clasic? Rețeta Piept de porc aromatizat cu garnitură de cart... Rețetă de aperitiv cu trei feluri de pește și pastă de avocado - Rețeta lui Vlăduț...