Direct din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o minunată Rețetă de Ruladă aperitiv cu spanac și mozzarella

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a adus primăvara în platoul emisiunii, pregătind o delicioasă și aspectuoasă Rețetă de Ruladă aperitiv cu spanac și mozzarella.

Ruladă aperitiv cu spanac și mozzarella

Pe lângă delicioasa ruladă, Vlăduț a mai preparat și un sos pe bază de măsline și capere cu care se poate servi rulada.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Ruladă aperitiv cu spanac și mozzarella:


  • Pentru aluat opărit de ruladă:
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriță sare
  • 125 gr unt cu 82 % grăsime
  • 150 gr făină
  • 4 ouă
  • 400 gr mozzarella
  • 500 gr spanac
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cubuleț de unt
  • Pentru sos:
  • 2-3 linguri maioneză
  • 3-4 linguri pastă de măsline
  • 1 lingură capere conservate

Cum preparăm rețeta de Ruladă aperitiv cu spanac și mozzarella

Pentru aluatul de ruladă se procedează ca la Rețeta clasică de eclere. Se pune laptele cu sarea și untul la fiert, lar după 1-2 clocote, se adaugă toată făina și se amestecă intens până se omogenizează. Se stinge focul și se continuă amestecarea până când aluatul rezultat se desface de pe pereții vasului. Aluatul opărit se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle, adăugate unul câte unul.

Cât timp se răcește aluatul, se pregătește umplutura de spanac. Se opărește spanacul în apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, apoi se scoate în apă rece și se scurge. După ce se scurge bine se toacă și se trage la tigaie în puțin unt parfumat cu un cățel de usturoi strivit.

În tava clasică de cuptor se așază hârtie de copt care se unge ușor cu puțin ulei și se întinde aluatul opărit, în strat uniform de aproximativ 1 cm grosime.

Foaia de ruladă se coace la 170-180 de grade pentru 25-30 de minute. Se răstoarnă fierbinte pe o altă hârtie de copt, se îndepărtează cealaltă hârtie și se presară pe toată suprafața foii mozzarella răzuită. Peste mozzarella se întind 3-4 șiraguri de spanac și se rulează imediat.

Se lasă rulada cu spanac și mozzarella să se răcească și se secționeazî în felii de 1-2 cm grosime.

Pentru sos, se amestecă maioneza cu pasta de măsline și se adaugă caperele.

Rulada aperitiv cu spanac și mozzarella se servește cu acest delicios sos.

Ultimele știri